Nieuws

Rsg Simon Vestdijk landelijke winnaar Smokefree Challenge

HARLINGEN - De afgelopen zes maanden hebben 58 scholen in Nederland meegedaan aan de Smokefree Challenge, een klassikale niet-rokenwedstrijd. De twee klassen die dit hebben volgehouden én de leukste creatieve opdracht hebben gemaakt gaan met de hele klas een dag naar Walibi Holland. Eén daarvan is klas 1HA2 van rsg Simon Vestdijk Harlingen. De prijsuitreiking is vandaag rond het middaguur op de rsg.

De Smokefree Challenge is een wedstrijd waarbij leerlingen van klas 1 en 2 de afspraak maken met elkaar om een half jaar niet te gaan roken. De klassen die dit volhouden, kunnen meedingen naar de hoofdprijs door een filmpje te maken met de klas over de tien voordelen van het niet-roken. Als voorbeeld dient hierbij een filmpje van Dylan Haegens. In totaal hebben 33 klassen de wedstrijd volgehouden. Veel van deze klassen hebben een filmpje ingestuurd. Het filmpje van rsg Simon Vestdijk Harlingen stak er met kop en schouders bovenuit en heeft daardoor de hoofdprijs gewonnen.

Waarom de Smokefree Challenge?

De meeste rokers beginnen als ze tussen de 12 en 16 jaar oud zijn. Hoe jonger ze starten, hoe vaker ze blijven roken. Eerder onderzoek naar de klassikale niet-rokenwedstrijd (Actie Tegengif) liet zien dat het beginnen met roken werd uitgesteld door leerlingen die mee hadden gedaan aan de wedstrijd.

De Smokefree Challenge wordt gehouden in opdracht van het Ministerie van VWS. Alle leerlingen van de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs in Nederland kunnen meedoen aan de actie en meedingen naar de hoofdprijs. De Smokefree Challenge wordt in Friesland georganiseerd door de GGD.

 

|Doorsturen