Nieuws

Rowwen Hèze en Van Dik Hout op ’t DOKfestival

HARLINGEN – ’t DOKfestival - dit jaar niet op woensdag maar op de donderdag van de Visserijdagen - heeft Rowwen Hèze en het jubilerende Van Dik Hout gecontracteerd. In het voorprogramma speelt traditiegetrouw een van de smaakmakers van Vispop van het jaar ervoor: Electric Hollers.

De organisatie, Stichting Visserijdagen Harlingen, is blij met de line-up. “Dankzij de steun van diverse sponsors en de gemeente Harlingen kunnen wij tegen een aantrekkelijke entreeprijs een bijzonder muziekfestival aan de Waddenzee aanbieden.” Een kaartje kost 20 euro. “Wij rekenen met deze sterke line-up plus voordelige prijs op een uitverkocht huis”, aldus Jules Dutrieux en Hans de Boer, respectievelijk voorzitter van de stichting en verantwoordelijke voor ’t DOKfestival.

De Electric Hollers spelen bluesrock en inspiratie komt van bijvoorbeeld Led Zeppelin en Grand Funk Railroad. Van Dik Hout viert dit jaar het 25-jarig bestaan. Ter gelegenheid van het jubileum is de nieuwe single ‘Eén nacht eeuwigheid’ uitgebracht en een clubtour georganiseerd. De nieuwe single is de voorbode van meer materiaal later dit jaar. De hoofdact van de avond is de Limburgse dialectband Rowwen Hèzze uit America. De muziek heeft folk-invloeden, zoals Tex-Mex en Polka maar de band speelt ook ballads.

Het is nog niet bekend wanneer de voorverkoop van start gaat. Zodra daar meer over bekend is, zal de HC daar over berichten. De Visserijdagen worden dit jaar gehouden van woensdag 28 tot en met zaterdag 31 augustus.

|Doorsturen

Joute

2019-03-01 16:24:18

Leuk!!