Nieuws

Restaurant ’t Havenmantsje Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020

Tijdens de finale op de Horecava is gisteren op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de lijst compleet.

Ook dit jaar had de wedstrijdcommissie de eervolle taak om uit de top 3 van de beste leerbedrijven van Nederland de winnaar aan te wijzen. ’t Havenmantsje wist de titel binnen te slepen door hun enorme inzet voor hun leerlingen. Zij wisten de commissie te verrassen door ook als een middelgroot leerbedrijf aan alle opleidingsniveaus een plek te bieden. Van niveau 1 tot en met niveau 4 of hbo, alle leerlingen zijn welkom en krijgen binnen het bedrijf de juiste begeleiding, afgestemd op de behoefte van de individuele leerling. Daarnaast verzorgen zij ook gastlessen bij de horecaopleidingen in de nabije omgeving. Voorzitter van de commissie Ricardo Eshuis: “De wijze waarop leren en werken in elkaar overgaan is echt mooi. Zelfs het trainen voor wedstrijden kan in het bedrijf naast het werk. De manier hoe in dit bedrijf de leerlingen onderdeel zijn van het team is echt bijzonder. Temeer daar het bedrijf gewoon door zou draaien wanneer er geen leerlingen zouden zijn. De ruimte die Marco en Inez Poldervaart bieden is uniek.”

Aan het roer bij ’t Havenmantsje staat SVH Meesterkok Marco Poldervaart. Met blijdschap nam hij de award tijdens de finale in ontvangst. “Super Friesland!” is zijn eerste reactie. “Wij zijn erg trots op de titel en blij dat wij ons ambacht met studenten mogen delen. Het behalen van de titel is echt een prestatie van ons hele team.”

Zowel grote als kleine leerbedrijven wisten zich dit jaar voor de top 10 te plaatsen, een mooi gemêleerd gezelschap over de hele breedte van de horeca. Ook de uiteindelijke top 3 was gevarieerd met zowel een groter leerbedrijf als Hotel Pulitzer Amsterdam als kleinere lokale leerbedrijven als Le Brasseur en ’t Havenmantsje. De commissieleden hebben tijdens de bezoeken de focus gelegd op welke meerwaarde het leerbedrijf een student kan bieden. Van het creëren van een veilige leeromgeving, individuele aandacht voor de studenten tot het op peil houden van de kennis en kunde van de eigen leermeesters.

 De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca wordt jaarlijks georganiseerd door SVH. Deelnemende leerbedrijven worden tijdens deze strijd beoordeeld door de eigen leermeesters, studenten en docenten, alsook door de wedstrijdcommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van SVH, KHN, SBB, FNV Horeca en oud winnaars. Omdat goede leermeesters van onschatbare waarde zijn, maakten zij dit jaar voor het eerst ook kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Met de wedstrijd wil SVH goed werkgeverschap stimuleren en een bijdrage leveren aan de best mogelijke praktijkopleiding voor nieuwe horecamedewerkers.

|Doorsturen