Nieuws

Rederij Doeksen genomineerd voor Rookvrije Award Fryslân 2022

GGD Fryslân heeft Rederij Doeksen genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award 2022. Wie in Harlingen de veerboot van Rederij Doeksen neemt naar de Waddeneilanden Vlieland of Terschelling, reist inmiddels helemaal rookvrij.Dat scheelt ook heel veel peuken in de zee.

Dirk Spoor.

“We varen dagelijks door dit mooie waddengebied en het merendeel van onze medewerkers woont er,” vertelt Dirk Spoor, algemeen directeur van Rederij Doeksen. “We voelen duidelijk een verantwoordelijkheid naar onze omgeving. En het grootste deel van onze passagiers wil tijdens de reis toch liever frisse zeelucht inademen dan sigarettenrook.”

Het rookvrij maken ging niet in één dag, maar werd stapsgewijs ingevoerd. “Al sinds 2008 mag er niet meer in de salons van de schepen en in de vertrekhallen gerookt worden,” vertelt Dirk Spoor verder. “Er reizen veel gezinnen met kinderen mee en we vinden het daarnaast belangrijk dat onze medewerkers in een gezonde omgeving kunnen werken. Daarom bieden we een rookvrije overtocht voor alle passagiers en medewerkers.”

In 2019 werden ook de opstelterreinen en de buitendekken van de schepen rookvrij. “Rokers op de buitendekken gooiden - ondanks de asbakken - hun sigarettenpeuken vaak in zee. Door het roken aan dek ook niet meer toe te staan, dragen we actief bij aan het verminderen van die overlast en de strandvervuiling in dit gebied.”

Op https://awards.rookvrijegeneratie.nl/ggd-fryslan kan iedereen tot en met maandag 30 mei aanstaande zijn of haar stem uitbrengen. De stemmen van het publiek tellen voor 50% mee in de uitslag. De andere 50% wordt bepaald door een vakkundige jury. De drie winnaars krijgen een mooi geldbedrag dat ten goede komt aan de gezonde leefomgeving. Nummer 1 krijgt 500 euro en de award, nummer 2 300 euro en nummer 3 200 euro.

|Doorsturen

BuienradarAgenda