Nieuws

Rederij Doeksen geïnteresseerd in exploitatie lang parkeren Harlingen

HARLINGEN – De gemeente Harlingen is voornemens het lang parkeren in Harlingen openbaar aan te besteden. Als aanbieder van de veerdiensten van Harlingen naar Vlieland en Terschelling, is Rederij Doeksen zeer geïnteresseerd in het aanbieden van de parkeerdiensten in de veerhaven. Dat meldt Doeksen in een persbericht.

Momenteel worden de parkeerterreinen uitgebaat door zelfstandige exploitanten. Recent diende een kort geding dat Van Meurs - één van de huidige exploitanten - tegen de gemeente Harlingen heeft aangespannen om te voorkomen dat het parkeren wordt aanbesteed.

 

“Veel passagiers beschouwen het lang parkeren als onderdeel van hun overtocht en gaan er vaak al vanuit dat het lang parkeren door Rederij Doeksen wordt geëxploiteerd”, meldt Doeksen. “De kwaliteit van de parkeerdiensten heeft dan ook een direct effect op de kwaliteitsbeleving van de veerdienst.”

 

“We zien mogelijkheden om die beleving van onze passagiers te verbeteren wanneer wij een full service dienst aan onze passagiers kunnen bieden”, vervolgt Doeksen. “Daarom hebben wij een zogenaamde ‘incidentele conclusie tot tussenkomst’ ingediend bij de rechtbank. Hiermee willen we partij worden in de rechtszaak die momenteel dient tussen de gemeente Harlingen en Van Meurs en deelnemen aan de openbare aanbesteding, zodra dit mogelijk wordt.”

 

|Doorsturen