Nieuws

Reddingstation Harlingen opent deuren tijdens Reddingbootdag

Na twee jaar zonder open dag (vanwege de coronamaatregelen) is het aanstaande zaterdag (30 april) weer zover: de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Reddingbootdag. Reddingstations langs de Noordzeekust, de Zuid- Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer openen hun deuren voor het publiek. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Bij reddingstation Harlingen op Dokkade 3 kunnen bezoekers een beeld krijgen van het bijzondere reddingswerk van de KNRM. Bekijk de boten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal brengt. Ga in gesprek met redders over hun vrijwilligerswerk en vaar mee op één van de reddingboten. Op de kade zullen ook de harlinger brandweer en de ambulancedienst hun materiaal demonstreren, natuurlijk is er een hapje en een drankje, en een springkussen voor kinderen.

En het allermooiste: tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op een reddingboot. Een unieke ervaring speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel ‘redders aan de wal’ genoemd.

De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 105.000 redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders.

Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. Per vaartocht mogen er maximaal 12 personen mee. Donateurs en Jonge Redders (jeugdleden) dienen een donateurspas/uitnodigingsbon uit Jonge Redders-magazine mee te nemen. Reddingbootdag is ook voor niet-donateurs een mooie gelegenheid om kennis te maken met de KNRM en wie weet alsnog donateur te worden. Meer informatie op www.reddingbootdag.nl. De reddingstations zijn open van 10.00uur tot 16.00 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda