Nieuws

Recordopbrenst voor Maisdoolhof Witmarsum

WITMARSUM - Het 22e maisdoolhof te Witmarsum heeft maar liefst 3400 euro opgeleverd voor de Ronald McDonald Kinderhoeve in Beetsterzwaag. Nog nooit heeft het doolhof zoveel opgeleverd. Het vorige record stond op 3315 euro.

Het bedrag bestaat uit de inkomsten uit entree van het maisdoolhof en komt volledig ten goede aan het goede doel. De Ronald McDonald Kinderhoeve is een vakantieplaats voor gezinnen met een zorgintensief kind (0 t/m 25 jaar).

Voor deze gezinnen is het vaak moeilijk om op vakantie gegaan, omdat ze worden beperkt door bijvoorbeeld een rolstoel of wekelijkse therapie. Het doel van de hoeve is voor deze kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes een ontspannende vakantie te bieden waar kinderen met een handicap plezier kunnen maken met leeftijdsgenootjes. Ook kunnen jongeren die zelfstandig of met begeleiding hun vakantie willen vieren, terecht in de hoeve.

Het stukje land voor het doolhof wordt beschikbaar gesteld door aardappelhandel S. Tolsma. Loonbedrijf Westra uit Arum en ruwvooerhandel S. de Vries (Witmarsum) zaaien en oogsten de mais belangeloos. Zij maken het mogelijk dat het doolhof alweer voor de 22e keer geopend werd.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda