Nieuws

Radiolichtschip zoekt machinist/monteur

Het karakteristieke lichtschip in de haven van Harlingen, dat in augustus nog een aantal weken op de Waddenzee voor anker heeft gelegen, is langzamerhand aan het omschakelen naar de ‘winterstand’. Dat betekent dat de vrijwilligers wat minder aan de buitenkant werken, maar meer klussen in het schip oppakken.

Een van die klussen is het onderhanden nemen van de generatoren en, als de financiën het toelaten, het plaatsen en aansluiten van een extra aggregaat. Als het schip voor anker ligt is het volledig afhankelijk van de werking van de generatoren voor de stroomvoorziening van de zenders, studio en natuurlijk noodzakelijke dingen als nautische verlichting en de ankerlier. Goed onderhoud is van groot belang. Daarvoor is de stichting Vrienden van het Lichtschip op zoek naar een vrijwillige monteur, machinist of swk, die het beheer van alle motoren aan boord op zich wil nemen. 

Als u belangstelling heeft stuur dan een mailtje naar lichtschip@home.nl of bel na 19.00 uur met Martin Goedhart: 0517-34 19 31.

 

|Doorsturen