Nieuws

Raamexpositie & Wandelroute ‘Must hier es Kieke’ van start

HARLINGEN - De raamexpositie annex wandelroute ‘Must hier es Kieke’ - in en door het stadshart van Harlingen - is vanmorgen officieel geopend door wethouder Paul Schoute. Dat gebeurde in aanwezigheid van Anneke Visser, Hein van den Oever en initiatiefnemers Karen Brugman en Willard van Grootveld.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Tijdens de wandeling van ongeveer drie kilometer door het stadshart van Harlingen word je verrast door ruim 40 afbeeldingen uit vervlogen tijden. De foto’s zijn geëxposeerd op de ramen nabij de locaties waar ze destijds genomen zijn. Zo herbeleef je een stukje historisch Harlingen van de plek waar je dan staat, en kun je zien hoe het straatbeeld in de loop der tijd veranderd is.

‘Must hier es Kieke’ met foto’s uit het archief van onder anderen Anneke Visser, Hein van den Oever en Eddy de Vries is onderdeel van het project ‘Winter aan Zee’ en mogelijk gemaakt door gemeente Harlingen. Voor deze raamexpositie konden bewoners van de oude binnenstad zich aanmelden. Uit de vele inzendingen is een selectie gemaakt, die nu te bewonderen is.

De wandelroute is op Google Maps met de foto’s en informatie gevisualiseerd. De plattegrond met de wandelroute kun je downloaden op www.harlingenwelkomaanzee.nl/route-must-es-hier-kieke, of scan de QR-code op de sticker bij een afbeelding op een raam. In de loop van volgende week kun je de route op papier ophalen bij Tourist Info Harlingen (TIP) op Grote Bredeplaats 12.

|Doorsturen

BuienradarAgenda