Nieuws

Raamdecoratie kopen? Let op prijzen, kwaliteit en meer!

Wil je graag nieuwe raamdecoratie aanbrengen in je huis? Het is dan van belang om op een paar verschillende factoren te letten. In dit artikel kun je daar meer over lezen. Door hier rekening mee te houden, zul je ervoor zorgen dat de rolgordijnen op maat echt perfect zijn voor je woning. Natuurlijk zullen deze tips ook helpen bij andere soorten raambekleding.  

 

Budget

Probeer je budget vast te stellen voordat je de raambekleding van je huis koopt. Omdat raambekleding op maat wordt geprijsd, zullen grotere exemplaren uiteraard meer kosten. Als je een onbeperkt budget hebt, ga dan voor aangepaste zonwering en jaloezieën die gemotoriseerd zijn. Als je echter met een beperkt budget werkt, is het de beste keuze om kant-en-klare producten te kiezen. Deze raamdecoratie prijzen zullen namelijk een stuk lager zijn. Helaas kun je hier niet altijd voor kiezen omdat ze qua afmetingen niet bij elk raam passen. 

 

Doel

Sommige huiseigenaren kiezen voor een raambekleding die elegantie toevoegt aan hun interieur, terwijl sommigen gewoon de functionaliteit van hun huis willen verbeteren. Kijk naar je levensstijl en overweeg welke kenmerken van de raamdecoratie je het belangrijkst vindt. Wil je een stijlvolle look? Veel privacy? Invloed op het zonlicht? Al deze vragen zijn essentieel als je raambekleding gaat kopen voor in je woning. 

 

Privacy en licht

Wil je een bepaald niveau van privacy en licht behouden in je woning? Je moet dan dus op basis hiervan raambekleding kiezen. Wil je schadelijke UV stralen tegenhouden of natuurlijk licht binnen laten? Om bijvoorbeeld licht te blokkeren en privacy te bieden, zijn zonneschermen met cellen en aluminium jaloezieën perfect. Aan de andere kant, als privacy en lichtregeling geen probleem zijn, zijn jaloezieën en gordijnen gemaakt van een transparante stof zeker een goede keuze.

 

Raamafmetingen

Heb je de maat van je ramen opgemeten? Zorg er dan voor dat dit wel echt klopt! Als dit het geval is dan zal het kiezen van de meest geschikte raambekleding gelukkig een stuk gemakkelijker worden. Als je niet zeker weet wat je tijdens de meting moet opnemen of uitsluiten, vraag dan hulp aan professionals. Ook online kun je hier veel informatie over vinden. 

 

Veiligheid

Als je kinderen en huisdieren hebt dan is het van belang om voor de veiligste raamdecoratie op de markt te gaan. Draadloze zonwering zijn dan zeker een goede optie als het gaat om veilige raambekleding. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze raambekledingen geen trekkoorden, in tegenstelling tot hun tegenhangers met snoer, die mogelijk een bedreiging kunnen vormen voor kinderen en huisdieren als ze erin verstrikt raken.

 

Interieurdecoratie

Voor het perfecte resultaat moet je raambekleding een aanvulling zijn op de interieurdecoratie van je huis. En met jaloezieën en tinten krijg je een grote verscheidenheid aan kleuren waaruit je kunt kiezen. Als je kamer natuurlijke tinten heeft, kunnen jaloezieën en subtiele kleuren wonderen verrichten. Als je echter pure levendigheid aan je kamer wilt toevoegen, kies dan voor raambekleding in felle kleuren. Let dus op je interieur bij het kopen van je raamdecoratie. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda