Nieuws

Raambekleding voor zolderkamers

Ben je van plan om je zolder te verbouwen? Bijvoorbeeld om er een extra slaapkamer te creëren? Of misschien wil je de zolder graag omtoveren tot werkkamer. Welke bestemming je ook kiest, één ding mag sowieso niet ontbreken: Raambekleding. Maar welk type raambekleding is het meest geschikt voor jouw zolder? Ontdek het in twee stappen!

Stap 1: Wat voor soort raam moet er bekleed worden?

Het meest voorkomende type raam op zolder is een schuin dakraam. Uiteraard kan hier niet klakkeloos elk type raamdecoratie op gemonteerd worden. Het is natuurlijk belangrijk dat de raamdecoratie goed op zijn plek blijft hangen. Gordijnen zijn dan ook geen optie. Deze zullen immers recht naar beneden gaan hangen. Hetzelfde zou voor een standaard rolgordijn gelden. Gelukkig bestaan er speciale dakraam rolgordijnen. Deze worden in een frame met zijgeleidingsprofielen geplaatst. Hierdoor glijdt het rolgordijn strak langs het raam in plaats van loodrecht naar beneden. Ook plisségordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën zijn verkrijgbaar in een dergelijk frame. Is jouw zolder voorzien van een dakkapel? Dan heb je volop keuze uit raambekleding. In dit geval is er immers geen sprake van schuine ramen.

 

Stap 2: Wat is de bestemming van de zolderkamer?

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen welke functie de raambekleding moet hebben. Dit is afhankelijk van de bestemming van de zolderkamer: Wordt het een slaapkamer of een studeerkamer?

 

Raambekleding voor een zolder slaapkamer

Voor een slaapkamer is verduisterende raambekleding wenselijk. In een donkere ruimte maakt je lichaam namelijk meer van het slaaphormoon melatonine aan. Zowel dakraam rolgordijnen als duo plisségordijnen zijn in een verduisterende uitvoering verkrijgbaar. Duo plisségordijnen hebben als bijkomend voordeel dat ze een isolerende werking hebben. Dankzij de stilstaande lucht tussen de twee lagen stof ontstaat er een soort barrière. Deze barrière weert zowel kou als hitte. Aangezien het behoorlijk warm kan worden op zolder is deze eigenschap geen overbodige luxe. Slapen op een hete kamer is immers geen pretje. 

 

Raambekleding voor een zolder werkkamer

Ben je juist van plan om te werken op zolder? Ga dan voor lichtdoorlatende raambekleding. Werken in een donker hok is immers allesbehalve fijn. Mooie opties zijn lichtdoorlatende vouwgordijnen en plisségordijnen in top down - bottom up variant. Dit wil zeggen dat het gordijn aan beide kanten geopend kan worden. Dit geeft veel controle over de lichtinval. Hetzelfde geldt voor jaloezieën. Je kunt de lamellen immers zowel kantelen als op- en neer bewegen. Tot slot is ook een lichtdoorlatend rolgordijn een optie.

 

Welke raambekleding je ook kiest, bestellen doe je eenvoudig en snel via Solano Wonen!

|Doorsturen

BuienradarAgenda