Nieuws

Raadslid Stephanie Geurtz van Harlingen naar Steenwijk

In haar laatste Harlinger raadsvergadering heeft Stephanie Geurtz, raadslid voor GroenLinks in de gemeente Harlingen, afscheid genomen van haar collega’s. Geurtz verhuist naar Steenwijk en wordt daar lijsttrekker. Ze wordt in Harlingen opgevolgd door Antoinette Berkouwer.

Geurtz was van plan om tot de gemeenteraadsverkiezingen (maart 2022) raadslid in Harlingen te blijven, maar één en ander kwam in een stroomversnelling: Stephanie is in Steenwijk gevraagd om lijsttrekker te worden van GroenLinks. In een brief aan de gemeenteraad zet ze uiteen hoe deze verandering tot stand is gekomen, bedankt ze voor de prettige samenwerking en onderlinge verhoudingen en ze geeft aan dat er nog volop kansen en ambities liggen in de mooie gemeente Harlingen. 

Natuurlijk moet er opvolging komen, dus werd onderzocht of de nummer twee op de kieslijst van 2018, Antoinette Berkouwer voor het resterende gedeelte van deze raadsperiode alvast de plaats in kan nemen van Stephanie Geurtz. De griffie zocht dat uit en dat is toegestaan. In haar brief vraagt Stephanie dan ook aan de gemeenteraad en college om de samenwerking en goede verstandhouding één op één door te zetten naar en met Antoinette. Berkouwer draait overigens al vanaf 2018 volop mee in het gemeentelijke politieke Harlinger landschap als commissielid. 

Stephanie Geurtz zette in dat landschap een goede voetafdruk neer. Ze toonde zich een verbinder, die vooral de kracht van samenwerking uitstekend toepaste en samen met andere partijen de gemeente op koers hield. Het vertrekpunt was en is altijd de menselijke maat en de samenhang tussen mens, dier en milieu. Het bestuur van de GroenLinks afdeling Harlingen neemt natuurlijk nog afscheid van dit markante raadslid. In Steenwijk zal zij ongetwijfeld ook krachtig haar stem laten horen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda