Nieuws

PvdA Harlingen kiest voor Erik de Groot als lijsttrekker

De leden van de Partij van de Arbeid afdeling in Harlingen hebben bij de Algemene Ledenvergadering het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Tijdens de vergadering kozen de leden unaniem Erik de Groot als nieuwe lijsttrekker. De huidig wethouder van de gemeente Harlingen is dankbaar en kijkt uit naar de verkiezingen.

(Foto: Joachim de Ruijter)

“We hebben de afgelopen jaren een duidelijk lokaal en sociaal PvdA-stempel laten zien in de raad”, zegt De Groot. “Dat willen we de komende vier jaar doorzetten. Met een ambitieus verkiezingsprogramma waarin we kiezen voor een gemeente waar je thuis kunt zijn ongeacht je achtergrond of de dikte van je beurs.”

Op plek 2 staat huidig fractievoorzitter Edwin Helvrich, gevolgd door Welmoed Konst, Ron Leen, Jacqueline Huizenga en Bartele Boersma. De hoogste nieuwe binnenkomer is Greet Stoker. Wiebe van Dijk en Henni van Asten sluiten de lijst af. Van Asten is momenteel fractievoorzitter voor de PvdA bij Wetterskip Fryslân en verhuist op korte termijn naar de stad aan ’t Wad.

Met de lijst kiezen de leden voor ervaren kandidaten die zich vol overtuiging willen inzetten voor Harlingen. Met bekende en nieuwe gezichten op de lijst wil de PvdA hard werken om samen met de inwoners van Harlingen, Midlum en Wijnaldum verder te bouwen aan een eerlijke en sociale gemeente.

Verkiezingsprogramma

Naast de lijst stelden de leden ook het verkiezingsprogramma vast. Een programma waarin wonen, werk en welzijn centraal staan. De afgelopen vier jaar heeft de PvdA de beloftes uit haar verkiezingsprogramma op heel veel punten kunnen waarmaken, meldt de PvdA in een persbericht. “De Westerzeedijk wordt eindelijk aangepakt, er is veel gebouwd voor jong en oud en zorggeld is zorggeld gebleven. Met Harlingen gaat het steeds beter, maar nog niet met alle Harlingers gaat het goed. De PvdA is dus nog niet klaar. Daarom willen wij de komende jaren blijven werken aan een gemeente waarin iedereen tot zijn recht kan komen. Voor de PvdA staan daarbij betaalbaar wonen, goede zorg en gelijke kansen centraal. Net als de afgelopen vier jaar zullen we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Een eerlijk en helder verhaal, waarbij we keihard zullen werken om ervoor te zorgen dat het ons als Harlingers goed zal gaan.”

De kandidaten: 1) Erik de Groot, 2) Edwin Helvrich, 3) Welmoed Konst, 4) Ron Leen, 5) Jacqueline Huizenga, 6) Bartele Boersma, 7) Greet Stoker, 8) Willem de Graaf, 9) Ylse Sijbesma-Lemsma, 10) Jan Zondervan, 11) Anita Damsma, 12) Sjoerd Helfrich, 13) Wiebe van Dijk, 14) Henni van Asten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda