Nieuws

Puppy opvoeden - Hoe werkt het? Alle tips op een rij!

Bij een puppy training komt natuurlijk heel veel kijken. De eerste drie regels van een correcte opvoeding zijn: trainen, trainen en trainen. Dit lijkt in eerste instantie een makkelijke opgave: lekker buiten spelen, omgaan met dieren en altijd mensen om je heen die net zoveel van honden houden als jijzelf. Toch is gebleken dat het trainen van puppy’s niet altijd gemakkelijk is. Daarom kiezen de meeste mensen voor professionele hulp naast hun eigen reguliere opleidingsplannen.

 

Verantwoordelijkheid

Het belangrijkste element is je eigen verantwoordelijkheid. Je gaat er immers vanuit dat alles goed zal verlopen. Geen schade aan dingen (of mensen!) en een hoop plezier. Toch blijkt maar al te vaak dat er soms toch per ongeluk iets kapot gaat. En ook al heb je je netjes aan de regels gehouden en alles dubbel veilig opgesteld, je puppy dacht dat het een leuk idee was om tegen een kraampje omhoog te springen. En nu ligt alles op de grond. Je zult hier zelf voor op moeten draaien en dat betekent soms dat je de hele dag aan het opruimen bent. Een puppy opvoeden vergt veel tijd voor elke hondenbezitter.

 

Beloning

De grootste beloning na al dat harde werk is dat je, na veel geduld, een leuk en gehoorzaam hondje hebt, waarmee jij kunt pronken bij al je vrienden en familie. Je kleine vriendje zal dit zelf ook aanvoelen en zal nog beter zijn best gaan doen. Je bent klaar om de volgende stap te zetten in de opvoeding van je trouw viervoetertje.

 

Blijf opvoeden

Natuurlijk houdt de opvoeding niet op met het behalen van een training certificaat. Je zult de komende maanden/ jaren nog altijd bezig zijn om je hondje verder te ontwikkelen. Hondjes kunnen zich ontwikkelen tot hele goede wakers en ontzettend goede maatjes. En dan is af en toe wat rommel opruimen niet zo erg, toch?

|Doorsturen

BuienradarAgenda