Nieuws

Puppies opvoeden tijdens een puppy cursus - Tips en tricks!

Een klein hondje is een droom van menig kind. Zo’n schattig klein harig beestje, dat je de hele dag kunt zoenen en knuffelen lijkt helemaal het einde. Toch zijn er ook een aantal minder leuke bezigheden die bij het verzorgen van een puppy horen. En omdat kindjes ook ouders hebben, beginnen die verantwoordelijkheden vaak bij hen. 

Een puppy leeft namelijk erg naar zijn eigen oerinstinct. Hij zal niet zindelijk zijn en zal het spannend vinden om van alles te onderzoeken, vast te pakken en soms kapot te maken.

Bij het opvoeden van een klein hondje komt veel kijken. En dat zullen ouders dan allereerst het liefst willen uitbesteden. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van de zogenaamde puppycursus. Deze cursus bestaat meestal uit een aantal individuele dagen waarop de kleine rakker de basisdingen van de grote wereld leert: luisteren, zindelijkheid en rusten.

 

De cursus: luisteren

Zoals gezegd draait het in de puppycursus om 3 belangrijke elementen. De cursusdagen zijn vaak opgesplitst per onderdeel. Tijdens de luister-dag worden commando’s gegeven aan de hond. De trainer doet het kunstje voor en beloont de pup als hij het goed heeft gedaan.

 

De cursus: zindelijkheid

De zindelijkheid is natuurlijk belangrijk, niet alleen voor jou, maar ook voor de algemene hygiëne in je huis. Hygiëne is extra belangrijk als er nog kleine kindjes over de vloer kruipen. 

Op de zindelijk-dag leren hondjes op een specifieke commando op een aangewezen plaats hun behoeftes doen. Ook hier wordt weer beloond wanneer dit goed gaat.

 

De cursus: rust

Het laatste onderdeel is de rust. Het is belangrijk, net als bij mensen, dat je vriendje leert dat hij goed moet rusten. En dat betekent op zijn plaats blijven zitten, gaan liggen en pas weer opstaan als het baasje het zegt. Als je hondje moe genoeg is, zal hij vanzelf in slaap vallen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda