Nieuws

Project Zwaaisteen van start in Harlingen

Raadslid Marga Liefting heeft vorige week vrijdag de eerste Harlinger zwaaisteen gelegd. Dat gebeurde op de stoep voor ikc ’t Wad aan de Midlumerlaan. Dezelfde middag heeft ze nog een zwaaisteen geplaatst bij ikc het Noorderlicht.

(Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Een zwaaisteen is een stoeptegel met een zwaaihandje dat mensen uitnodigt om naar elkaar te zwaaien, om contact te zoeken of een glimlach op te roepen. Zwaaisteen is een landelijk project (zwaaisteen.nl) en wordt in Harlingen begeleid door Joyce Heida, projectleider Samen Ouder Worden (vanuit Stichting Present Noordwest-Friesland).

Liefting: “Dit is een prachtige manier om verbinding te leggen met elkaar en juist in deze tijd is het zo belangrijk dat we oog hebben voor onze naaste.” Het is de bedoeling dat er nog meer zwaaistenen volgen, die steeds door een raadslid van een andere politieke partij geplaatst worden. Als alle stenen gelegd zijn, is er over een jaar een heuse Zwaaisteenroute.

Bent u geïnteresseerd in een Zwaaisteen voor uw organisatie of weet u een mooie locatie voor één van de Zwaaistenen? Neem dan contact op met Joyce Heida via joyce.heida@presentnwf.nl of 0651897715 (bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag).

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda