Nieuws

Proefvaart Willem Barentsz vertraagd door coronavirus

HARLINGEN - Rederij Doeksen is klaar om de hoofdmotoren van nieuwe veerboot Willem Barentsz te starten, maar dat laat nog even op zich wachten door de coronacrisis.

De Willem Barentsz en de Willem de Vlamingh aan de kade van de Nieuwe Industriehaven. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Doeksen is afhankelijk van een aantal Duitse leveranciers. Omdat Duitsland in verband met de coronacrisis een quarantaineverordening heeft, is het momenteel erg lastig om Duitse medewerkers naar Harlingen te krijgen, aldus Rederij Doeksen op haar weblog.

Zodra de hoofdmotoren draaien, moeten de beide roerpropellers worden afgesteld en in bedrijf gesteld. Tijdens de daaropvolgende proefvaart kunnen de beide restwarmtegeneratoren in bedrijf worden gesteld. Ondertussen wordt hard gewerkt aan de laatste restpunten en eindschoonmaak van de Willem Barentsz.

Op de Willem de Vlamingh wordt ook flinke voortgang geboekt. Zowel het interieur als het technische deel is voor ongeveer 95% gereed. “Alles wat wij tijdens het in bedrijf stellen tegenkomen op de Willem Barentsz wordt op de Willem de Vlamingh direct aangepast en meegenomen, dat scheelt straks veel tijd in de eindfase van de Willem de Vlamingh.”

Het interieur van de Willem Barentsz. (Foto: Bart Zijlstra)

|Doorsturen

BuienradarAgenda