Nieuws

Prijsvraag straatnaam voor nieuwe straat bij wooncentrum Almenum

Met de geplande nieuwbouw van wooncentrum Almenum ontstaat er in Harlingen een nieuwe straat. Deze straat is nog op zoek naar een goede en pakkende naam. Daarom roept de gemeente inwoners op om met een idee voor deze nieuwe straatnaam te komen.

De prijsvraag voor de straatnaam bij Almenum kent een aantal spelregels. De naam moet origineel zijn en niet al te lang (maximaal 24 tekens). De nieuwe naam moet goed uit te spreken zijn en niet te veel lijken op bestaande straatnamen in de stad. Als de nieuwe naam vernoemd wordt naar een persoon, dan moet die persoon van onbesproken gedrag zijn. Straten mogen alleen vernoemd worden naar personen die langer dan tien jaar geleden overleden zijn.

Alle inwoners uit de gemeente Harlingen kunnen meedoen aan de prijsvraag. Inwoners kunnen hun ideeën voor de straatnaam mailen naar communicatie@harlingen.nl. De inzendtermijn sluit 15 augustus 2022. Daarna kiest een jury de winnende naam. De jury bestaat uit wethouder Erik de Groot, mevrouw Kwast, de langst zittende bewoner van Almenum en Hilda Koster, woonconsulent bij de Bouwvereniging. De winnaar van de gekozen straatnaam krijgt naast eeuwige roem, een levensmiddelenpakket met producten uit de streek.

|Doorsturen

Ed Dijkstra

2022-07-16 15:17:49

Waar woonst oek al weer
Dat is OMMES op nummer 40 juh, weest dat niet meer ouwe seun

BuienradarAgenda