Nieuws

Present en NL Doet 2023

Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar in maart NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 9 en 10 maart hebben veel mensen zich een dag of dagdeel ingezet voor een ander. Zo ook via Stichting Present, dit jaar waren er weer meerdere vrijwilligers en groepen betrokken bij projecten in Harlingen en Waadhoeke.

De weekendschool Franeker heeft met drie groepen verschillende projecten uitgevoerd. Met twee groepen zijn er prachtige bloembakjes gemaakt bij het Botniahuis en bij Westerpoort. Een prachtige en kleurrijke ontmoeting tussen jong en oud. De derde groep ging naar het AZC in Sint Annaparochie om oud-Hollandse spelletjes te doen, samen met de kinderen die daar wonen. Er waren heerlijke hapjes gemaakt door beide groepen.

Verder werden de handen uit de mouwen gestoken bij verschillende praktische klussen. Bij een alleenstaande kwetsbare man is er vloerbedekking gelegd door een groep vrijwilligers. Bij Saxenoord waren vrijwilligers druk met het vullen van de grote bloembakken met voorjaarsbloeiers. En in Harlingen waren twee tuinen aangemeld met veel achterstallig onderhoud. De Lions Club Tsjerk Hiddes zou deze twee klussen voor haar rekening nemen. Door het slechte weer van 10 maart is deze klus uitgesteld tot dit weekend. Dan gaat er een grote groep mannen aan de slag om de tuinen weer toonbaar en overzichtelijk te maken.

Er werd op verschillende plaatsen een high tea aangeboden. Zestien jongeren van de jeugdgroep van de kerk uit Menaldum hebben de high tea verzorgd voor de bewoners van woonzorgcentrum Nij Statelân. Het was een geweldig mooie middag met gezellige muziek, waarvan de mensen volop genoten hebben.

In Harlingen werd de high tea verzorgd door jongeren van Jong Present met diverse vrijwilligers, waaronder wethouder Paul Schoute. Het was een heel gezellige middag met muzikale omlijsting en prachtig versierde tafel vol met lekkernijen. Een prachtig samenzijn en mooie ontmoetingen.

Het hele jaar door organiseert Present Noordwest Friesland ontmoetingen als deze. Zo zijn er diverse praktische en sociale projecten waarvoor u zich als vrijwilliger kunt inzetten. Je kunt eenmalig helpen en één project aanpakken. Present hoopt een beweging op gang te brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Present is altijd op zoek naar groepen die zich een dag of dagdeel willen inzetten. Serviceclubs, groepen van de kerk, scholen, buren, vrienden, sportclub, een bedrijf. Iedereen kan Present zijn! Aanmelden kan op www.presentnwf.nl.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda