Nieuws

Politie pakt probleemmaker: getuigen/gedupeerden gezocht

HARLINGEN/MIDLUM - De politie heeft gistermiddag in Midlum een man aangehouden die eerder op de dag voor problemen zorgde, en een stopteken van de politie negeerde. Een achtervolging werd toen vanwege de veiligheid afgebroken.

De politie kreeg gistermorgen een melding van problemen in de Klipperstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de veroorzaker al vertrokken in een grijze Opel Astra. Niet bekend was waar heen; wel dat hij kon worden aangehouden omdat de man zich niet aan opgelegde voorwaarden had gehouden.

 

Meerdere eenheden van de politie hebben vervolgens naar de auto uitgekeken. Toen agenten hem zagen rijden en een stopteken gaven, ging hij er met hoge snelheid vandoor. De politie zette de achtervolging in, maar die werd, omdat het in een woonwijk was, uit oogpunt van veiligheid afgebroken.

 

Op de Lanen ontstonden er weer problemen met de man. Ook hierna ging hij er weer vandoor. In de loop van de middag werd hij met de auto aangetroffen in Midlum. Hier kon hij worden aangehouden.

 

De auto bleek schade te hebben en werd inbeslaggenomen. Het vermoeden bestaat dat de man door zijn rijgedrag ergens in Harlingen of Midlum schade veroorzaakt heeft. De politie verzoekt getuigen/benadeelden zich te melden: 0900 8844.

|Doorsturen