Nieuws

Politie pakt auto- en benzinedief met baard make-over

HARLINGEN - Een man die zaterdag in Harlingen tankte zonder te betalen, is gisteren in het centrum aangehouden door de politie. Hij bleek veel meer op zijn kerfstok te hebben.

De aanhouding in de Hofstraat.

De man tankte zaterdagmorgen rond 9.00 uur bij de Gulf aan de Grensweg en reed weg zonder te betalen. Na aangifte bij de politie bleek dat de man zich schuldig had gemaakt aan allerlei strafbare feiten door het gehele land, waaronder het verduisteren van een personenvoertuig.

Zondag ging het politieonderzoek verder en na een tip van een oplettende burger werd de gestolen auto op de Lanen aangetroffen. De politie hield de auto in de gaten; nadat de man instapte en wegreed, is hij aangehouden in de Hofstraat. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex te Leeuwarden voor verder onderzoek.

Op Facebook komen al wat puzzelstukjes bij elkaar met bijdragen van meerdere mensen: de auto, een witte Opel Adam, werd donderdag na een proefrit niet teruggebracht bij een autobedrijf in Nieuwleusen. De man staat op beveiligingscamera’s van Texas Steak; dit restaurant in Sneek meldt op Facebook dat de man daar heeft gegeten zonder te betalen. Hij zou ook in een restaurant in IJlst gegeten hebben zonder te betalen. Een overnachting in Sneek is volgens een bericht op Facebook niet betaald en de man heeft een ‘baard make-over’ bij een kapper niet betaald.

De politie komt graag in contact met mensen met meer informatie. Ook mensen die benadeeld zijn door de man, kunnen zich melden: 0900-8844.

|Doorsturen

BuienradarAgenda