Nieuws

Politie houdt parkeercontrole in centrum

HARLINGEN – De politie houdt deze week een preventieve controle in de Harlinger binnenstad. De politie waarschuwt alvast op Facebook: “Wist u dat de Voorstraat in Harlingen een woonerf betreft? Dit houdt in dat u alleen op de aangewezen plaatsen mag parkeren.”

 

De controle wordt in samenwerking met de gemeente gehouden. Niet alleen in de Voorstraat; ook de omliggende straten zullen worden gecontroleerd. “De bedoeling van deze controle is om iedereen die het centrum bezoekt, bewust te maken van waar wel en niet geparkeerd mag worden”, aldus de politie. “Wij zullen voor u zichtbaar aanwezig zijn en staan uiteraard open voor het beantwoorden van uw vragen.”

Op Facebook krijgt de politie alvast wat tips. Zoals: “Alleen volgende week controleren? dit moet hele jaar door gebeuren! Het is elke dag een bende door al dat blik.”

En: “Als bezitter van een invalidenparkeerkaart zou ik het enorm op prijs stellen dat er streng gecontroleerd gaat worden op de 2 invalidenparkeerplaatsen op de Voorstraat. Op de plek bij de Trekpleister staat 9 van de 10 keer een bus van TNT Post te laden en/of lossen of er staat iemand geparkeerd met het portier open die ‘even gauw’ een loempia moet halen. De invalidenplaats bij zowel Trekpleister als bij de Blokker worden vaak bezet door fietsen. En als er ergens verbouwd moet worden, dan worden invalidenplaatsen bezet gehouden door busjes van werklui.”

Kimswerda

Ook verderop is de inzet van de politie nodig, stelt iemand in een reactie op Facebook: “En ga aub ook eens controleren bij de Plus aan de Kimswerderweg. Gisteren ontstond daar bijna een ruzie, omdat een vrouw per se linksaf wou slaan, en er achter haar een 5 auto’s stonden te wachten! Toen ze wegreed (linksaf) ging dit maar net goed! Ik ben er in 3 uur tijd 4x langsgekomen, en 3x ging er een auto linksaf, waarbij ik als fietser bijna aangereden werd, omdat ik over moest steken en ik links naast de auto stond! Ik dacht veilig, dus niet!”

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda