Nieuws

Poiesz Supermarkt weer open na grondige verbouwing

Na een grote verbouwing gingen woensdagmorgen om 8.00 uur op feestelijke wijze de deuren open van Poiesz Supermarkt aan de Johan van Oldenbarneveltstraat. De winkel onderging een complete metamorfose en werkelijk alles is nieuw, laat bedrijfsleider Tjipke Bergsma weten. Natuurlijk ging de opening gepaard met verschillende aantrekkelijke aanbiedingen.

Door Ubbo Posthuma

De ingang is enkele meters opgeschoven. (Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Vol trots laat Tjipke Bergsma dinsdagmorgen de winkel al aan de HC zien. Er wordt nog hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Elektriciens, timmerlui, schilders en personeel; iedereen is druk in de weer.

 

Op donderdag 5 april om 18.00 uur ging de winkel dicht. Alles moest eruit, waarbij al het personeel werd ingezet. De verbouwing was dan ook niet gering. Een nieuwe vloer en plafond, nieuwe kassa’s, vernieuwde schappen en de ingang werd enkele meters opgeschoven. Verder kan de (haastige) klant voortaan zelf zijn boodschappen scannen en afrekenen bij de speciale scankassa.

 

Poiesz Supermarkten viert deze week het 95-jarig bestaan, en inmiddels zijn er 69 filialen in Noord-Nederland. Veel feestelijke aanbiedingen kosten €0,95, zoals minneola’s, witlof, kiwi’s broccoli, brood en bananen.

Aan de speciale koffietafel kan men genieten van een heerlijk bakje koffie en even de krant lezen. Voor de kinderen is er een kids-corner. Op vrijdag en zaterdag kookt Poiesz medewerkerster Rita Klinkenberg-van Malsen in de winkel om te proeven. Door middel van een instructiefilmpje (ook op de website) van de bekende topkok Reitse Spanninga, kan men thuis zelf aan de slag of via het receptenkaartje dat klaar ligt in de winkel.

 

Dagelijks zijn er warme broodjes. Daarnaast biedt de vers vlees-afdeling steeds meer biologische maar ook vegetarische producten. Slager Harm Dijkstra geeft menusuggesties en vooraf even proeven is mogelijk. Nieuw is de introductie van ‘Het broodje van de week’ waarbij men op vrijdag en zaterdag het brood kan proeven. Bijzonder is het ambachtelijk gebakken Lodewijker brood, vernoemd naar de oprichter Lodewijk Poiesz. Verder is er nog de borrelshop rechts van de ingang, die veel overzichtelijker is geworden.

 

Voor de klanten die slecht ter been zijn, of niet veel tijd hebben om te winkelen is er de online bestelling. Bij aankoop van €40 aan boodschappen worden deze gratis thuisbezorgd. Door de nieuwe indeling in de winkel, zal het eerst even zoeken zijn waar de producten liggen. Heel herkenbaar zijn de oranje voordeelbakken, waar de aanbiedingen voor het grijpen liggen. 

Iedere dag versgebakken brood, waaronder Lodewijker brood, vernoemd naar de oprichter Lodewijk Poiesz. (Foto’s: HC – Ubbo Posthuma)

|Doorsturen