Nieuws

Pluk Geluk Arum: 7500 voor drie goede doelen

Honderden mensen bezochten de PlukGeluk-tuin, waar voor 10 euro mocht worden geplukt tot 1 oktober 2021. Er waren ook veel Harlingers in de tuin, die uiteindelijk, naast veel plezier, 7500 euro opleverde voor drie goede doelen: Stichting Leergeld, Stichting Sterke Yerke ‘Een reis tegen Plastic Soup’ en de Bond van Friese Vogelwachten, afdeling Arum.

Vlnr Annet Bijlsma (St. Leergeld), Antsje Zwart (vrz. Rotaryclub Franeker), Marten Douna (BondvFVW-Arum) en Margreeth Themmen (Sterke Yerke).

Vertegenwoordigers van de drie goede doelen kregen vorige week donderdag elk een cheque van 2500 euro, uit handen van Antsje Zwart, voorzitter van Rotaryclub Franeker. De PlukGeluk-tuin bracht zoveel positiviteit, beleving en opbrengst, dat Rotaryclub Franeker nu al besloot, om volgend jaar weer te gaan inzaaien en nog meer activiteiten te ontwikkelen in- en rond de tuin.

Op 2 augustus van dit jaar opende Rotaryclub Franeker aan de Van Camminghaweg bij Arum haar PlukGeluk-tuin Arum. Bijna tienduizend vierkante meter kleurenpracht! Het is na het inzaaien altijd spannend om te zien hoe alle ingezaaide bloemensoorten uit de grond komen.

Maar er ontstond een bloemenparadijs met tientallen bloemensoorten en even zoveel unieke kleuren. Via paden kon gewandeld worden door de tuin. Hier en daar picknickbanken om van het paradijsje te genieten of zelfs een goed gesprek te hebben onder het genot van een wijntje of poseren op een midden in het bloemenveld geparkeerd staande oude tractor of zelfs een fotoreportage maken met je paard. Het gebeurde allemaal.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda