Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Yang

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Yang is een rustige kat die wel van aandacht houdt, maar er liever zelf om komt vragen dan dat hij het zomaar krijgt. Het is een beetje een stresskipje. Hij verstopt zich voor bezoek, en moet erg wennen aan nieuwe mensen. Ook houdt hij niet van kinderen. Van onverwachts aaien kan hij schrikken, en dan uithalen. Als hij je kent, en zelf benadert, is hij echter heel aanhankelijk en kan er dan echt van genieten om geaaid te worden!

Bij te veel stress gaat hij aan de muren krabben en heeft hij een verhoogde kans op blaasontsteking. Yang zoekt dan ook een rustige omgeving zonder andere dieren of kinderen. Hij is bij zijn vorige eigenaar wel een paar keer buiten geweest maar was ook daar erg bang. Hij hoeft dus niet per se een huisje waar hij naar buiten kan. Als binnenkat in een rustig huishouden komt hij waarschijnlijk veel beter tot zijn recht.

Omdat Yang in het verleden een aantal keer blaasontsteking heeft gehad moet hij voortaan speciale brokjes krijgen. Kunt u Yang de rust bieden waar hij zo hard naar zoekt en vind u het geen probleem om hem speciaal voer te moeten geven, neem dan contact op!

 

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. Dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsbezoek. E-mails over dieren verwijzen we ook door naar ons telefoonnummer. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen