Nieuws

Plekje gezocht voor Wombat

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Wombat is bij ons binnengekomen nadat hij ongeveer een half jaar in de buurt rondzwierf en dat is nog steeds wel wat aan hem te merken. Wombat vindt nieuwe situaties nog spannend en kijkt spreekwoordelijk de kat uit de boom. Je ziet hem soms in protest met zichzelf, hij is namelijk erg nieuwsgierig en zoekt dan voorzichtig wel de aandacht op maar vind het vervolgens het daadwerkelijk aaien/kriebels krijgen wat spannend. Toch is hij graag bij mensen en we denken dan ook dat hij na een wenperiode een erg leuke actieve huisgenoot kan worden.

Wel is bij Wombat goed te zien dat hij in de buurt waar hij gevonden is gevoerd is (en eventuele snoepjes of vlees heeft gekregen). Vingers zijn bij hem namelijk niet veilig; in plaats van aan je vingers te ruiken en daarna weg te lopen of een kopje te geven gaat Wombat voor de hapvariant. Hij bijt zeker niet door, maar hapt dus (nog) wel vrij snel en vaak in handen. Kleine kinderen zijn voor Wombat vanwege dit gedrag geen goeie combinatie.

Nu Wombat in een kamer zit voor herplaatsing zijn we er heel snel achter gekomen dat deze kater niet gediend is van andere katten. Hij vliegt bij het zien van een andere kat meteen met een hoge rug op ze af en duwt/drijft ze echt in een hoekje. Wombat wil liever de enige kat in huis zijn. Hoe hij met andere dieren is, is voor ons onbekend.

Heeft u voor deze kater een plekje zonder kleine kinderen en andere katten en wilt u met Wombat de uitdaging aangaan? Wacht dan niet langer en kom kennismaken!

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen