Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Wilma

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Wilma.

Wilma is als zwervertje bij ons binnengekomen, hierdoor weten we niks van haar achtergrond. Wilma komt over als een heel lieve, aanhankelijke, zachtaardige poes. Ze is gek op aandacht, lekker verwend te worden met heerlijke kroelsessies!

Rustig aan doen komt niet echt in het woordenboekje van Wilma voor, vooral als het gaat om eten. Voor eten doet ze heel veel en dan is geen hoogte haar te groot. Deze dame wil graag iets doen voor eten en we maken gebruik van voedselverrijking. Wilma is bij ons in de opvang tijdens etenstijd erg enthousiast en kan dan minder vriendelijk reageren op andere katten. Buiten etenstijd is er met enkele katten in de kamer ook geen klik.

Bij binnenkomst bleek dat ze last had van haar achterpootje, ze zit hiervoor aan de pijnstilling en dit werkt positief voor haar, ze mag nu bij plaatsing pijnstilling mee en het kan zijn dat ze hier altijd aan moet blijven. Het is wel belangrijk om te weten dat er een mogelijkheid is dat het herstel van het pootje nooit het gewenste resultaat gaat behalen. In het ergste geval zal ze op langere termijn een vrolijke driepoot worden, waar we natuurlijk niet vanuit gaan. Ze beweegt zich prima en kan op het aanrecht springen.

Ze heeft last van diarree gehad en zit hiervoor aan special voer, ga er van uit dat dit komende tijd gegeven moet worden. Er kan geprobeerde worden, nadat ze een tijd stabiel is na plaasting, haar over te zetten op normale brokjes.

Voor Wilma zijn we op zoek naar dat gezin/huishouden dat  haar met open armen ontvangt en van haar kan genieten en knuffelsessies wil geven. Maar geen andere kat of kleine kinderen thuis, die voor haar geen etensresten op het aanrecht achterlaten en Wilma haar eten middels voedselverrijking willen geven! Ook adviseren we Wilma als binnenkat te houden en alleen een goed afgezette tuin te bieden. 

Heeft u interesse  in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda