Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Willem

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Willem, een Hollandse herderreu.

Willem is een prachtige gecastreerde herderreu van 4 jaar, die wegens een aantal incidenten op eigen erf helaas bij ons terecht gekomen is. Willem is als pup geboren in onze opvang, heel bijzonder! Hij heeft daarna 4 jaar lang met veel plezier bij zijn gezin gewoond, maar helaas kon hij daar nu niet langer blijven. Hij werd te beschermend op zijn eigen erf en de mensen zagen geen mogelijkheid om hem een eigen stuk grond te geven. Voor zijn gezin is hij altijd heel lief geweest en heeft naar hen nooit een stap verkeerd gezet. Hij heeft samengewoond met kinderen en dat ging erg goed. Hij is lief en aanhankelijk en graag bij zijn baasjes. Willem luistert erg goed en is erg goed in apporteren. Dat doet hij met veel plezier. Hij is een actieve hond die graag iets te doen heeft.

Willem kon prima even alleen thuis zijn en was dan gewoon los in huis. Ook ’s nachts sliep hij los beneden. Hij kan prima mee in de auto, maar is wel wat nerveus en pieperig. Willem is sowieso eerder wat nerveus dan relaxt, iets wat we ook in zijn vader gezien hebben. Zorg voor een stabiele woonomgeving, en dan hoeft het verder geen probleem te zijn. Houd er wel rekening mee dat Willem niet een hond is om overal mee naar toe te nemen, dat vindt hij te spannend en is hij ook niet gewend.

Willem heeft gewoond in een huis met veel grond en op een eigen erf. Hij was veel buiten en bewaakte het terrein. Dat heeft hij 4 jaar lang prima gedaan, maar helaas; het laatste jaar nam hij die taak te serieus en heeft hij drie keer iemand gebeten die op het erf kwam. De eigenaren wisten niet hoe hier veilig mee om te gaan, en hebben de verstandige beslissing genomen om hem te herplaatsen.

In de opvang zien we een hond die graag alles goed wil doen. Wij zijn weer allemaal vreemd voor hem, maar hij laat zich prima aanlijnen, meenemen, en speelt ook. We denken dat Willem met een paar aanpassingen in zijn leefomgeving, heel goed weer een maatje kan zijn voor een fijn baasje. Daarom zoeken we voor hem een ervaren hondenbaas die wat weet van hondengedrag. En die een veilige situatie kan creëren voor Willem. Dat betekent een aantal aanpassingen en management, maar dan kan Willem een hartstikke fijn en leuk leven leiden.  Willem houdt van ruimte en een afgezet stuk buiten waar geen bezoek in komt, dat dus echt voor hem alleen is. Deze plek is de plek waar Willem in kan als er iemand op bezoek komt, en wanneer het bezoek weer weg gaat. Dat zijn namelijk de momenten die Willem erg moeilijk vindt en die hij gaat controleren. Dat zijn ook de situaties geweest waarin het mis ging: bezoek dat wegging of juist aankwam. Kunt u die situatie voor Willem veilig maken, dan zijn wij helemaal blij!


Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda