Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor verwilderde katten

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: verwilderde katten.

Bij ons in de opvang zitten meestal wel een aantal verwilderde katten. Daardoor zijn wij altijd op zoek naar goede plekjes voor boerderijkatten!

Deze katten zijn té verwilderd voor een leven in huis en worden daar ook echt niet gelukkig van. Ze zoeken dus een thuis waar ze een plek hebben om te schuilen, zoals een stal, en waar ze voor de rest vrij mogen rondlopen over het terrein. Wat we wel vragen is dat de katten daarbij dagelijks voorzien worden van schoon, vers water en voeding.

Ze zoeken dus een boerderij, manege of andere mooie buitenplek met een vacature voor muizenvanger. Dit kunnen ze als de beste! Een voordeel van onze boerderijkatten is dat ze ervoor zorgen dat er geen populatie verwilderde katten bij u in de schuur hun intrek neemt. Dit zijn vaak namelijk niet gecastreerde dieren, waardoor deze groepen erg groot kunnen worden.

We vragen geen adoptiekosten voor deze katten, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom. Uiteraard zijn ook deze katten geholpen, ingeënt en gechipt. Deze katten kunnen zich dus niet meer voortplanten.

Op dit moment zitten er meerdere katten in de opvang die in aanmerking komen als boerderijkatten. Aafke is een van deze katten die momenteel al op onze site staan. Naast Aafke hebben we nog 7 andere boerderijkatten die direct beschikbaar zijn en nog 5 katten die in de komende weken beschikbaar komen. Op dit moment hebben we katten van verschillende geslachten, leeftijden en in verschillende kleuren. Ook lopen er op verschillende plekken in de omgeving nog verwilderde katten rond die gevangen gaan worden.

Heeft u interesse  in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda