Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Vasco

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Vasco.

Vasco is een jong katertje van onbekende leeftijd. Hij is een erg bewegelijk katertje en stilzitten staat dan ook niet in zijn woordenboek. Hij is geen kat die graag bij je op schoot zit, hij vindt het wel fijn als er mensen om hem heen zijn. Hij is erg nieuwsgierig en 
wil graag buiten nieuwe avonturen ontdekken.

Hij is een leuk maatje om tegen te praten. Een speels katertje die met alles kan spelen. Ziet hij een veertje dan gaat hij er helemaal voor, hij is helemaal in de speelmodus. Hij is (nog) niet zo’n fan van zijn kamergenoten, als ze voor zijn pootjes lopen kunnen ze een tik en gegrom van hem krijgen. Hij wil liever zijn aandacht niet delen. Een huis waar hij als enige kat woont is waarschijnlijk het beste.

Hij heeft altijd grote honger. Hij haalt alle capriolen uit de kast om maar aan eten te komen, hoe gekker hoe beter. Voor Vasco zoeken we een plekje waar zijn grote honger wordt gewaardeerd en waar hij vooral wordt uitgedaagd qua eten. Katten zijn van nature ook echte jagers en willen graag iets doen voor hun eten. Deze jonge kater zoekt uitdaging door 
middel van voerverrijking. Hier zijn online veel ideeën over te vinden, van wc-rolletjes in een doosje tot tuimelspeeltjes.

Vasco is retour gekomen, omdat hij ook soms in een te drukke bui, in de hand kan gaan hangen en bijten. We denken dat hij dan overprikkeld is van zichzelf, zich te druk heeft gemaakt, van frustratie, van te weinig rust. Het kan ook zijn dat hij een flessenkitten is geweest en daardoor gedragsproblemen heeft ontwikkeld. We adviseren hem te herplaatsen in een niet te druk huishouden, niet bij kleine kinderen en waar rekening 
gehouden wordt met zijn gedrag en eventueel hem helpen met ongewenst gedrag om te 
turnen in gewenst gedrag. Het is een schat van een kat, maar hij heeft een onzeker randje waar zeker rekening mee gehouden moet worden.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda