Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Vaina

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week Vaina, een stoere hond met een erg klein hartje!

Vaina is van het ras Dogo Canario. Ze is, zoals de meeste honden van haar ras, bijzonder terughoudend naar onbekende mensen, maar ze gaat voor je door het vuur als er een band is opgebouwd. Kent ze je goed, dan wil ze het liefst de hele dag knuffelen. Mevrouw ligt het liefst languit op haar rug op de bank te pitten of op schoot te knuffelen met haar leukste mensen.

Tegenover mannen kan ze afwachtender overkomen dan tegenover vrouwen. Maar investeer je in haar en leer je haar kennen op haar tempo, dan kan je ook als man haar liefde winnen en net zo knuffelend met haar op de bank zitten! We plaatsen haar niet bij een gezin met kinderen: we weten niet hoe ze op kinderen reageert, de drukte van het in- en uitlopen van vriendjes en ouders etcetera zal veel te moeilijk voor haar zijn.

Vaina reageert op teven wat feller dan op reuen, maar kan waarschijnlijk niet met andere honden overweg. De meeste honden negeert ze tijdens de wandeling en ze loopt keurig aan de lijn, maar ook een mooi groot terrein zou waarschijnlijk voor Vaina al voldoende zijn.
Vaina is over het algemeen een heel rustige en kalme hond. Ze is hier keurig zindelijk en lijkt prima een paar uurtjes alleen thuis te kunnen zijn.

We zoeken voor Vaina een thuis in een buitengebied op een rustige plek, goed afgesloten en waar geen kinderen zijn. Bezoek moet goed gemanaged worden: ga er niet vanuit dat iedereen zomaar welkom is in Vaina haar ogen. Haar even apart houden van bezoek zal dan ook het beste zijn.
Kunt u daar allemaal rekening mee houden? Dan is Vaina echt de liefste en leukste hond die u zich in kunt denken! Ze heeft hier al snel onze harten gestolen en is een hond uit duizenden. Haar laatste eis: een lekkere comfortabele zachte bank waar ze met de benen wijd op kan vertoeven!

 

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda