Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Tyson

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Tyson.

Tyson is een flinke jongen van 1,5 jaar oud. Hij is een gecastreerde Am. Staffordshire Terrier met prachtig gevlekte aftekeningen. Omdat zijn eigenaar niet meer de tijd voor een hond had, moest Tyson naar ons toe komen. Nu zoekt hij via deze weg naar een actieve nieuwe baas!

Tyson is sterk en fors, laten we dat voorop stellen. Een hond die je wel moet kunnen houden. Gelukkig heeft Tyson, volgens zijn oude baasje, weinig probleempuntjes en leidde hij een actief leven vol fietsen, rennen en spelen. Vriendelijk naar Jan en alleman en iedereen mocht op bezoek komen. Geen spannende waakhond dus. Maar wel een trouwe maat die voor zijn baasje door het vuur gaat.

Tyson is geen kinderen gewend en gezien zijn wat lompe en onbehouwen gedrag, in combinatie met zijn forse en sterke lijf, raden we dat ook niet aan. Hij is beter op zijn plek in een huishouden waar alleen volwassenen wonen. Het liefst een huis met een lekkere tuin waar hij spelletjes kan doen, of heerlijk in het zonnetje kan liggen zonnebaden.

Hij ging altijd overal mee naar toe en lijkt geen problemen met vreemde honden te hebben. Katten daarentegen vindt hij maar niets, daar wil hij zeker niet mee samenwonen! Hij kan prima mee in de auto, kan even alleen thuis zijn en kent de basiscommando’s.

Momenteel is hij een echte puber en zit hij zichzelf soms wat in de weg. Het liefst raakt hij al zijn energie kwijt met drukke spelletjes, maar daar wordt hij dan weer te druk van in zijn kop. Wandelen en rennen vindt hij prachtig, maar in deze nieuwe situatie juist ook weer heel eng en spannend. Graag komt hij met je knuffelen en stoeien, maar kan weer doorslaan in te hard opspringen en in de riem happen. Echt een verwarde puber die in de knoei zit met zijn nieuwe leven. Hij heeft stabiliteit en rust nodig. In combinatie met een beetje opvoeding en een uitlaatklep.

Tyson is om deze redenen geen beginnershond. Hij zoekt iemand met ervaring, die hem door deze lastige periode heen kan loodsen tot hij weer een top-vriendje is die helemaal zen is. We denken dat hij bij de juiste persoon op kan bloeien tot een prachthond.

Kernwoorden:

  • sterk en fors
  • allemansvriend
  • actieve hond
  • kent de basisopvoeding
  • geen katten
  • geen kinderen
  • zoekt puberbegeleiding
  • voor de ervaren hondeneigenaar

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda