Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor twee schattige konijntjes

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Deze twee leuke kleine mannetjes zijn bij ons in de opvang geboren op 13 augustus en zijn dus nu klaar om naar nieuwe baasjes te verhuizen. Als u leuke, aanhankelijke konijntjes zoekt, zijn deze jonge mannetjes erg geschikt. Ze zijn niet alleen lief maar zien er ook nog eens superschattig uit!

Naast lief zijn ze erg nieuwsgierig en vrolijk, maar niet heel erg druk. Bij ons in de opvang zijn ze gewend aan veel verschillende mensen; ze vinden aandacht krijgen dan ook heerlijk. Heel veel drukte is niet direct aan ze besteed, maar in een rustig gezin kunnen ze ook prima overweg met kinderen. Optillen is niet hun hobby, maar ook daar zijn ze goed aan gewend. Ook borstelen is ze rustig aangeleerd, wel zo dat als ze genoeg hebben ze even weg mogen lopen om even later weer verder te gaan. Aangezien de vachtverzorging van dergelijke konijnen behoorlijk intensief kan zijn moet dit nog wel verder getraind worden. Naast veel borstelen is het ook noodzakelijk om de vacht regelmatig te trimmen. Voor iemand die dit leuk vindt een leuke manier om met je konijn bezig te zijn, maar voor wie hier niet van houdt is dit natuurlijk niet ideaal.

Voor deze jongemannen zoeken wij iemand die konijntjes zoekt voor in huis. Ze zijn vrij goed zindelijk, dus dan kunnen ze lekker veel loslopen in huis! Konijntjes met lang haar, zoals deze mannetjes, buiten huisvesten is minder handig vanwege vuil en water: als ze vies en nat worden is de vacht moeilijker te onderhouden.

Wij plaatsen onze konijnen alleen als ze gezelschap krijgen van een ander konijn, deze mannetjes zijn dus ook op zoek naar een leuk vriendinnetje. Beide konijntjes zijn ingeënt en gecastreerd.

Heeft u interesse  in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda