Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor twee keer twee ratjes

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: vier ratjes (in koppels van twee).

Deze vier mannetjesratten zijn in de opvang binnengekomen vanwege persoonlijke omstandigheden en zoeken nu een goed nieuw plekje. Omdat ratten sociale dieren zijn, maar 4 ratten wel erg veel zal zijn voor de meeste mensen, hebben we ze verdeeld in koppels van twee. Deze ratjes zijn allemaal ongeveer een jaar oud.

Alle vier de ratjes zijn goed aan mensen gewend en zijn erg nieuwsgierig. Wel hebben ze nog enige opvoeding en/of socialisatie nodig. Ze komen direct naar je toe als je ze benadert maar kunnen nu bijvoorbeeld nog wel eens een proefbeetje geven.

Deze 4 mannen zijn net als alle andere ratten erg intelligente dieren. Ze zoeken dan ook een plekje waar ze voldoende ruimte krijgen, zowel mentaal als fysiek. Voor ratten is het beter als ze regelmatig even vrij buiten de kooi mogen bewegen en als ze voldoende afleiding krijgen. Dit kan zijn in de vorm van voerverrijking, dus spelletjes waarin ze voer moeten zoeken en/of los moeten krijgen ergens uit, maar ook door ze bijvoorbeeld leuke trucjes te leren.

Omdat ratten erg sociale dieren zijn en deze mannen het onderling prima kunnen vinden, worden ze niet alleen herplaatst. Voor henzelf wel zo fijn en ook nog eens leuker, dan kunt u onderling het sociale bedrag uitgebreid bestuderen!

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda