Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Trixy

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Trixy.

Trixy is een knap boomer meisje van 7,5 jaar jong. Ze is een knap hondje om te zien met een mooie vacht die wel regelmatig bijgehouden moet worden. Ze heeft al een aantal eigenaren gehad die haar steeds om dezelfde reden terugbrengen: ze kan namelijk bijten als er iets gebeurt met haar dat ze niet wil. We zoeken daarom naar mensen die hier niet van schrikken en accepteren dat Trixy niet de makkelijkste is.

Trixy is een vriendelijk hondje dat graag met onze vrijwilligers mee op stap gaat. Ze houdt van aandacht en aanlijnen is geen probleem. We zien hier in de opvang een redelijk makkelijk hondje met mensen en een echte allemansvriend. Volgens haar baasje was ze dat thuis ook echt! Ze bouwt een hechte band op met haar baasje en is echt een gezelschapshondje.

Trixy is wel een beetje eigenwijs, maar goed te bereiken als je wat lekkers hebt. Ze kan prima luisteren en vindt het heerlijk om even lekker te kunnen rennen. Een grote tuin zou ze heerlijk vinden. In huis gedraagt ze zich rustig en braaf, en ook buiten is ze eigenlijk erg makkelijk. Met andere honden is het altijd goed gegaan. Ze heeft even met een kat samengewoond, en dat ging goed. Wel is ze wat bang voor katten, dus wat haar betreft woont ze liever in een huis zonder katten! Met vee is ze verder niet bekend.

Trixy heeft moeite met alleen gelaten worden. Dat is bij haar eerste baasje ook een beetje uit de hand gelopen, daar werd ze al paniekerig als ze ook maar dacht dat die weg ging. In haar laatste huisje bleek ook dat alleen thuis zijn erg moeilijk ging. Dat is zeker iets om rekening mee te houden. Trixy zoekt daarom iemand die haar bijna niet alleen hoeft te laten en haar veel mee kan nemen als die toch even van huis gaat. Een vaste oppas zou voor haar ook handig zijn, dan kan de eigenaar wel af en toe weg van huis.

Trixy zal op haar best zijn in een stabiel en rustig huishouden. Daar waar ze de eerste tijd in elk geval niet alleen gelaten hoeft te worden. We plaatsen haar niet in een gezin met kinderen omdat Trixy wel durft te happen als er iets gebeurt dat ze niet leuk vindt. Ze houdt er niet van als je aan haar pootjes of bekje zit. Houd daar goed rekening mee met wassen/borstelen/afdrogen/nagels knippen, etc. Ook kan ze erg bezitterig zijn naar kauwbotjes etc. Ga dat dus niet afpakken bij haar! Wat ze heeft, is van haar en mag ze opeten.

Trixy is dus wel echt een gezelschapshondje, maar met een kleine gebruiksaanwijzing. We zoeken iemand die dat begrijpt en niet schrikt wanneer ze hapt. Respecteer haar regels een beetje en zoek niet continu de grens op. Ze hapt nu eenmaal snel wanneer ze zich gespannen of bedreigd voelt. Wanneer u daarmee om kunt gaan, dan kan ze een heerlijk hondje zijn om in huis te hebben.


Heeft u interesse  in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda