Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Tosun

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Tosun.

Tosun is een Golden Retriever reu van bijna 9 jaar. Hij is een heerlijke allemansvriend die wegens tijdgebrek afgestaan is. Hij is samen met zijn honden-huisgenoot afgestaan, maar helaas blijkt dat deze twee regelmatig ruzie maken. En ook steeds serieuzer. Vandaar dat Tosun op zoek is naar een eigen plekje.

Tosun is een echte Golden Retriever: vriendelijk, vrolijk en blij. Hij is ook echt een allemansvriend en vindt iedereen leuk en aardig. Hij geniet van aandacht, maar kan ook lekker op zichzelf ergens liggen te slapen. Wegens gezondheidsproblemen bij de eigenaar was er steeds minder tijd voor hem en kreeg hij steeds minder aandacht en privileges. Dat is niet alleen sneu geweest voor zijn mentale welzijn, maar ook voor zijn mooie blonde lokken. Zijn vacht werd niet meer goed verzorgd en is er, voordat hij naar het asiel kwam, nog snel even helemaal af geschoren door de eigenaar. Er was volgens haar niets meer aan te redden.

Deze lieve senior is toe aan pensioen, maar is zeker nog niet uitgeteld! Er zit heus nog wat energie in hem en hij geniet van een wandeling of een omheinde plek waar hij heerlijk kan snuffelen. Hij kan prima wandelen aan de lijn, loslopen is niet echt een goed idee: hij staat niet heel goed onder appel en kan dan helemaal zijn eigen weg gaan! Daarom raden we aan hem buiten aan de lijn uit te laten, en in een grote omheinde tuin lekker los te laten lopen.

Katten is hij niet gewend. We plaatsten hem daarom liever niet bij katten. Andere honden ontmoeten aan de lijn stuit op veel geblaf, liever loopt hij op plaatsen waar hij weinig honden tegen hoeft te komen. Hij kon best heftig reageren op zijn hondenmaatje, en het lijkt er echt op dat Tosun liever niet met een andere hond samenwoont. We zoeken daarom een huishouden voor hem waar hij het enige dier in huis is.

Tosun zoekt een fijn pensioen waar hij overladen wordt met aandacht en weinig alleen thuis hoeft te zijn. Een plekje waar hij rust kan vinden en ook ongestoord zijn tukjes kan doen. Rennen achter de bal aan is niet meer zijn ding, maar lekker rustig spelen, slepen en happen met zijn bal is nog wel heel favoriet!

Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda