Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Tom

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Tom.

Tom is een gecastreerde kater van 6 jaar oud. Hij is een wat ingewikkelde persoonlijkheid. Hij heeft snel last van stress, en weet soms niet heel goed wat hij wel en niet wil. Als kitten is hij altijd al wat anders geweest volgens zijn vorige eigenaren. Wat wel duidelijk is, is dat Tom heel graag buiten is. Hij is een echte jager en vangt veel muizen. Mocht u een muizenvanger zoeken, dan is Tom uw man! Wel is hij af en toe wat dubbel in of hij naar binnen wil of niet… Dan staat hij te mauwen bij de deur, maar komt hij niet naar binnen. Een kattenluik lost dat dilemma waarschijnlijk op, dan kan hij helemaal zelf kiezen wat hij wel of niet wil.

Toch is Tom ook niet een kat die we direct als gewone huiskat zouden herplaatsen, juist omdat hij zoveel buiten is, en weinig tot geen contact met mensen zoekt. Tom wil dus niet geaaid of geknuffeld worden. Maar wel bij iemand wonen zodat hij verzorgd wordt. Wat we al zeiden, een ingewikkelde kat! Mogelijk ontwikkelt Tom zich op de juiste plek wel 
tot iets aanhankelijker kat, maar dat kunnen we nu zeker niet garanderen.

Voor Tom zoeken we dan ook iemand die niet te veel verwacht van hem. Waar hij zijn eigen leven mag leiden en veel muizen mag vangen. Een plek met veel veilige ruimte om het huis, en dus niet in de stad of midden in een dorp. Liefst zonder kinderen en honden. Ja… eisen heeft Tom dan weer wel!


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda