Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Daisy en Rox

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week de honden Daisy en Rox.

Rox en Daisy zijn 2 zusjes die samen een nieuw thuis zoeken. Deze jonge dames, 11 maanden jong zijn bijzondere kruisingen. In hun bloed stroomt Mechelse herder, labrador en boerenfox, een unieke combinatie. Het zijn middenslagjes qua formaat en beide dames zijn al geholpen.

Daisy en Rox kennen de basiscommando’s, zijn gewend aan de bench maar mochten wel op de bank als daar een kleed lag. Ze zijn goed met grotere kinderen, maar te enthousiast voor kleine kinderen.

Ze kunnen prima bij andere honden en gingen ook wel mee met een uitlaatservice en konden dan ook goed los meelopen. Door de eigenaar werden ze alleen aangelijnd uitgelaten. Ze zijn geen katten gewend en gaan er waarschijnlijk buiten achter aan als ze de kans krijgen, maar reageren niet agressief. Ze kunnen een dagdeel per dag alleen zijn. Het autorijden moet opgebouwd worden, in het begin waren ze wagenziek , maar dit gaat steeds beter.

Rox is een echte zwemmer en speels met een bal. Rox is de meer sportieve van de twee, zij heeft uiterlijk van een labrador en meer het karakter van een Mechelaar. Daisy heeft het uiterlijk van een Mechelaar en meer het karakter ven een labrador. Beide honden trekken wel aan de riem en kunnen zeker nog een opleiding bij een hondenschool gebruiken, ze zijn leergierig en doen veel voor een brokje! Er zit veel pit en energie in de hondjes en daar moet zeker wat mee gedaan worden, misschien is het een idee om apart met ze te trainen, zodat ze elkaar niet kunnen stimuleren in druk gedrag.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda