Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Sippie

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Sippie.

Maak kennis met Sippie, onze kleine felgekleurde parkiet, oftewel de Geelborst Groenwangparkiet (Pyrrhura Molinae Hypoxantha). Of Sippie een man of een vrouw is, is bij ons niet bekend. Wel weten we dat hij/zij staat te popelen om te verhuizen naar zijn nieuwe stekje.

Voor Sippie zoeken we een huisje bij een echte kenner en liefhebber van de soort, die een ruime volière ter beschikking heeft met minstens één soortgenootje. Parkieten zijn namelijk echte groepsdieren! De volière moet groot genoeg zijn, zodat Sippie lekker rond kan wandelen en met gemak zijn vleugels kan strekken.

Sippie laat zich hier zien als een vrij sociale vogel. Hij is erg nieuwsgierig, komt graag even kijken als je bij hem in de ruimte bent en lijkt niet heel bang te zijn voor handen. Hij lijkt ons nog niet leuk genoeg te vinden om gezellig op je vinger te komen zitten, maar de verwachting is dat hij erg sociaal zal worden wanneer je even de tijd neemt om een band met hem op te bouwen.

Sippie laat graag van zich horen en maakt daarbij allerlei leuke geluidjes, zo kan hij precies laten weten of hij het tijd vind voor wat extra eten, of voor wat gezelschap. Wie Sippie de tijd wil geven om een vertrouwensband met hem op te bouwen kan aan hem een erg leuk en gezellig huisgenootje hebben!

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda