Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Simba

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Simba, een erg leuk hondje met een pittige kant.

Simba is een 2-jarige, gecastreerde mannelijke Keeshond x Chihuahua x Terriër. Zolang er rust heerst is hij in huis en buiten prima. Met zijn baasje kan hij ontzettend lief zijn, vooral wanneer hij die persoon erg goed kent èn goed vertrouwt, dan zit hij graag op schoot en geniet hij met volle teugen van aandacht.

We zien hier ook dat Simba erg trainbaar is en heel erg zijn best doet voor een stukje worst. Hij houdt dan de aandacht heel goed vast en leert met veel plezier. Simba vertrouwt nu één persoon heel goed in het asiel, daar knuffelt hij veel mee. Alle andere mensen houdt hij nog erg op afstand door te grommen en blaffen. Hij is zeker geen allemansvriendje; houdt hem dan ook goed in de gaten en laat mensen hem niet aaien! Zelfs zijn eigen baasje kan een beet krijgen als deze te snel iets met hem wil doen. Buiten reageert hij nog erg op prikkels; honden, kinderen, brommers, fietsers, auto’s, joggers, etcetera, hij wil ze niet te dicht in de buurt hebben!

Let goed op met mensen die op bezoek komen, dat vindt hij te spannend. Hij is dan het best op zijn plek in een eigen kamertje zodat hij niet direct het gevoel heeft dat hij ook iets moet met het bezoek. Op het speelveld doet hij het heel goed en gaat hij vol plezier de behendigheidsbaan door!

Simba’s geschiedenis is niet bekend, hij is vaker verhuisd, wat zijn zekerheid natuurlijk geen goed heeft gedaan. En zo zal zijn gedrag steeds een beetje slechter zijn geworden. We zoeken dan ook iemand die nu vol voor hem wil gaan, niet schrikt van een hap of grom en serieus met zijn gedrag aan de slag wil. Het liefst iemand die wat vrij woont, waar Simba weinig prikkels hoeft tegen te komen en zo rustig kan starten met zijn training. We plaatsen Simba niet bij kinderen, honden of katten.

Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda