Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Sil en Lobke

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: de loebassen Sil en Lobke.

Dit zijn onze twee loebassen die heel graag samen weer een eigen huisje willen vinden! Het zijn beide schatten van honden en ontzettend vriendelijk en vrolijk. Helaas zijn ze wegens het overlijden van hun eigenaar dakloos geworden.

Sil en Lobke zijn qua rassen twee heel verschillende honden. Sil de reu is een kruising Rottweiler/Herder/Husky/Bordeauxdog en een flinke jongen! Lobke de teef is een zwarte Labrador en een slagje kleiner. Qua karakter zijn ze echter aardig hetzelfde: lief, vrolijk, enthousiast en energiek. Sil is bijna 4 jaar oud, en Lobke is bijna 5 jaar oud.

Het duo is al heel lang samen en ze zijn erg gehecht aan elkaar. We willen daarom ook in eerste instantie echt proberen om ze samen te herplaatsen. Zeker omdat ze ook weinig aandachtspunten hebben en heel makkelijk duo zijn. Hun enige aandachtspuntje is dat ze niet gewend zijn om alleen thuis te zijn. Hun baasje werkte thuis en hoefde ze vrijwel 

nooit lang alleen thuis te laten. We weten niet in hoeverre dit makkelijk aan te leren is. We zijn dan ook op zoek naar mensen die ook thuis werken, gepensioneerd zijn, of een stel dat afwisselende werktijden heeft waardoor er altijd iemand thuis is. Dan kan er ook rustig geoefend worden met het opbouwen van alleen thuis zijn. En mocht dat niet lukken; dat het dan niet uit maakt.

Lobke is een echte Labrador zoals we ze het beste kennen. Supervriendelijk, braaf, lief en makkelijk. Ze vindt eigenlijk alles best en heeft nergens problemen mee. Ze is een rustige hond in huis en gaat graag mee voor een wandeling. Bezoek is altijd welkom en wordt enthousiast maar braaf begroet, ze springt niet op en is heel beleefd. Ze zoekt andere vreemde honden niet op en heeft er geen behoefte aan. Ze is wat onzeker in haar gedrag maar valt niet uit. Ze kan goed met katten overweg. En ze heeft samengewoond met oudere kinderen. Ze is gek op zwemmen en kan goed mee in de auto. Lobke kent niet echt goed commando’s, alleen ‘kom’ en ‘nee’.

Sil is een grote lobbes met een heel vriendelijk karakter. Hij is erg lief, vriendelijk en vrolijk. Een enthousiaste allemansvriend met wat lompe trekjes! Omdat hij zo groot en enthousiast is, is hij misschien wat te veel voor kleine kindjes, hij botst ze zo omver. Grotere kinderen die een stootje kunnen hebben, dat zou geen probleem zijn. Hij heeft niet 
echt een besef van hoe groot hij is en daardoor wat onhandig. Hij is gek op buiten zijn en een tuin is wel echt een noodzaak voor hem. Sil is wat wisselend naar andere honden, hij is niet gek op vreemde honden en kan ook met honden wat lomp en onhandig reageren. Bij te veel prikkels kan hij zelfs naar Lobke even vervelend zijn. Hij kan goed met katten opschieten. En hij heeft samengewoond met oudere kinderen. Hij is gek op zwemmen en kan goed mee in de auto. Sil kent niet echt goed commando’s, alleen ‘kom’ en ‘nee’.

Deze twee vrolijke honden hebben een heel goed leventje gehad bij hun baasje en zien er prachtig uit. Ze mochten daar heerlijk bij hun baasje op bed slapen en zijn, in de ogen van sommige mensen, wat verwend! Ga er dus niet van uit dat ze in een nieuw huis meteen alles keurig kunnen zoals vaak verwacht wordt van een hond. Mogelijk dat ze de eerste tijd 
echt op de slaapkamer willen slapen of nog niet begrijpen dat ze niet op een bank mogen. Neem daar tijd voor en bouw geduldig nieuwe regels op met ze.

Aandachtspunten:
-kunnen nog niet alleen thuis zijn
-houden niet van andere honden
-kunnen bij oudere kinderen die niet snel onder de indruk zijn van een lompe, sterke hond
-lief en vriendelijk, zeker geen waak- of terreinhonden

-Sil is graag buiten, een goed afgesloten grote tuin is een pre

 Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda