Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Santos

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Santos.

Santos is een prachtige verschijning: een soort zilverkleurige reuzen Labrador, een reu van 2 jaar oud en erg sterk. Santos heeft al verschillende eigenaren gehad en dat heeft hem geen goed gedaan. Steeds een ander gezin en telkens niet op de juiste plek terecht gekomen. Zijn laatste eigenaren hebben al het mogelijke gedaan om hem te kunnen laten blijven, maar helaas was ook hun situatie net niet de juiste; Santos kon daar niet aarden.

Door de continue veranderingen is zijn zelfvertrouwen niet meer optimaal. Hij is nu  gebaat bij een stabiele omgeving waar het aantal situaties waar hij op zou kunnen reageren beperkt blijft. Dus weinig prikkels.

Kunt u Santos het juiste plekje geven dan zal het vanzelf goed komen, hij heeft natuurlijk ook veel leuke kanten! Hij is lief en aanhankelijk wanneer hij ontspannen is. Hij houdt van de aanwezigheid van zijn baasje,  kent de basiscommando’s heel goed en is dan ook gehoorzaam. Hij is goed zindelijk. Santos is een speelse hond die heerlijk mee, in de auto, op pad kan voor lange wandelingen. hij is ook gek op apporteren en zwemmen.

Wees gerust dat uw huis in vertrouwde handen is bij hem! Hij is waaks en zal inbrekers zeker afschrikken. Bezoek wordt ook aangekondigd, hij blaft wat snel. Vandaar dat we hem niet in drukke woonwijken kunnen plaatsen, dan ziet hij te veel dingen (prikkels) waar hij op zal reageren. Wat dan weer stress veroorzaakt.

Santos heeft samengewoond met een andere hond, maar dat is voor hem nogal spannend. Hij reageert sterk op wat de ander doet, dus is het beter Santos als enig huisdier te houden. Hij kan goed en paar uurtjes alleen thuis zijn wanneer hij gewend is aan zijn nieuwe omgeving. Overdag alleen zijn vindt hij makkelijker dan ’s avonds.

Al met al is Santos een leuke uitdaging voor diegene die tijd en ruimte voor hem heeft. We zoeken mensen met ervaring,  zonder kinderen of andere huisdieren, liefst wonend in een rustige stabiele omgeving.


Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda