Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Sammie

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: stoere kater Sammie.

Sammie is een stoere kater die we geschat hebben op 8 jaar oud. Sammie liet vanaf het moment dat hij bij ons binnenkwam duidelijk merken dat hij er was. In het begin was hij nog heel subtiel met een miauwtje voor eten, nu is dit wel wat verder ontwikkeld en is hij behoorlijk aanwezig rond etenstijd. Hij wil zo graag eten hebben dat hij erg snel overprikkeld is als het hem te lang duurt. Hij begint dan te blazen en kan dan ook beter verder even met rust gelaten worden. Op het moment dat hij in een hokje zat kon hij rond etenstijd vrij pittig reageren, bij meer ruimte zal dit voor hem al iets makkelijker zijn. In de kamer is zijn gedrag hierin al wel flink verbeterd. Alleen als je te veel van hem vraagt, dus te veel aaien of optillen bijvoorbeeld, kun je nog een mep krijgen.

In de kamer was Sammie in het begin erg overdonderd van de ruimte en dat hij deze moest delen met een andere kat. Hij begon helemaal op te bloeien, liep om je benen te drentelen al kopjes gevend. Dit doet hij nog steeds soms wel, vooral als hij honger heeft, maar hij geeft zeer duidelijk zijn grens aan; als hij er klaar mee is kan Sammie een corrigerende tik of grom geven. Andere katten vindt hij ook niet geweldig, zolang ze op afstand blijven gaat het prima, maar ze moeten hem wel met rust laten.

Sammie is een mooie kater om te zien maar vindt het niet fijn als er te veel van hem gevraagd wordt. Hij zoekt een plekje waar hij lekker op avontuur kan gaan en mensen kan ontlopen. Op een boerderij of manage waar niet te veel van hem wordt verwacht, zou hij (als de mogelijkheid daarvoor is) kunnen ontpoppen tot een vriendelijke boerderijkat die het bezoek komt begroeten. In zo’n situatie verwachten wij dan ook dat Sammie zich van zijn best mogelijke kant zal laten zien.

Heeft u een plekje waar deze stoere kater op avontuur kan gaan. Kunt u Sammie dat plekje bieden, neem dan telefonisch contact met ons op! Dat kan via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda