Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Safira

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Safira.

Safira is een echte black beauty van 5 jaar jong. Ze is een jonge bonk energie die graag actief bezig is. Haar baasje is geëmigreerd naar het buitenland en Safira kon niet mee. Dikke pech voor Safira dus… Heel zonde, want Safira is een dikke knuffel voor de mensen die gek zijn op haar!

Safira is een speelse hond. Ze vindt het prachtig om een spelletje te doen en samen met de baas bezig te zijn. Soms kan ze daarin wat doorschieten en een beetje lomp worden. Maar dat past ook wel bij het ras. Ze is een lieve hond die graag bij mensen is. Wat dat betreft is ze wel een allemansvriend. Hier in de opvang zien we dat ook, ze gaat met alle vrijwilligers mee voor een wandeling. Als ze je kent is ze echt een knuffelaar en het liefst is ze continu bij je in de buurt.

Haar mensenliefde trekt ze ook door naar kinderen, die vindt ze net zo leuk. Hier komt haar actieve inborst en wat lompe gedrag wat meer de hoek om kijken: ze botst een kind wel zomaar omver. Voor de meeste kinderen een reden om haar toch een beetje spannend te vinden. We raden daarom ook aan om haar niet bij jonge/kleine kinderen te plaatsen.

Andere dieren zijn niet haar ding. Ze heeft een hekel aan honden die meteen op haar af komen, en haar beste verdediging is dan de aanval. Haar laatste baasje hield daar heel goed rekening mee en dan is Safira prima uit te laten. Zorg er voor dat andere honden niet bij haar komen en dan is alles in orde tijdens de wandeling. Omdat ze een tijdje terug toch aan de lijn een aanvaring heeft gehad met een loslopende hond, laten we haar alleen uit met een muilkorfje. Dat vindt ze zelf geen probleem, en zo houden we de eventuele ongeleide loslopende projectielen ook veilig.

We plaatsen haar daarom niet in een huishouden waar al honden of andere dieren aanwezig zijn. Ze is liever het enige huisdier in huis! Verder omschrijft de eigenaar haar als een lieve, aanhankelijk, speelse, actieve hond die goed zindelijk is, de basiscommando’s kent en in de bench even alleen thuis kan zijn (niet los in huis).

Safira verdient een goede plek waar ze nu echt eens even helemaal thuis kan zijn. Ze is een schat van een hond en je allertrouwste vriendin. Ze is ontzettend lief en knuffelt heel graag met je. Het leven in de kennel is dan ook best pittig en alleen voor haar.

Heeft u interesse  in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda