Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Rocky

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Rocky.

Rocky is een kruising Labrador Weimaraner van 2 jaar en 11 maanden. Rocky is al een keer eerder via ons geplaatst en dit bleek helaas niet het juiste plekje voor hem te zijn. Ondanks dat de eigenaren er alles aan hebben gedaan, was het voor hen lastig om de vele trainingen die hij heeft gehad, toe te kunnen passen in het dagelijks leven.

Rocky is een ontzettend lieve en vrolijke hond, een echte vrolijke dartel die graag mag genieten van je aanwezigheid en je knuffels! In huis is hij erg voorzichtig en zal dan ook niet snel het heft in eigen hand nemen om speeltjes of andere dingen van een plekje te halen waar hij niet bij kan. Zwemmen op bekend terrein is geweldig en zoekspelletjes zijn helemaal het einde!

Hij kan traplopen, al moet hij de trap wel eerst verkennen wil hij deze met vol vertrouwen bewandelen. Dit geldt eigenlijk voor alle situaties. Alles wat nieuw is moet hij eerst leren kennen voor hij er met vol vertrouwen in durft te springen. Rocky weet niet goed om te gaan met onverwachte situaties en wordt hierdoor erg onzeker. Rocky is géén angstige hond maar kan wel door stress en prikkels onzeker worden.

Kliko’s, katten, trekkers, honden en mensen die plotseling voorbijkomen zijn bekende triggers. Een kliko is vooral een grote stressfactor, het geluid, er moeten langslopen en dat ook nog voor een aantal dagen in de week. De triggers zijn in een drukke wijk dus ook niet te vermijden en zorgen voor veel onrust bij hem.

Een plekje op een erf, waar hij de ruimte en rust heeft zou ideaal zijn. Een plekje waar ook in het gezinsleven de rust is en niet al te veel visite langs komt, of natuurlijk de mogelijkheid dat hij een eigen plekje heeft als er drukte is in huis. Kinderen is geen perfecte match gezien er heel veel onverwachte triggers uit voort kunnen komen. Het liefst een plekje zonder andere honden of katten zodat hij de volledige aandacht en rust kan krijgen.

Er is ontzettend veel getraind met Rocky en dat is ook te merken! Hij kent de basiscommando’s en is ook erg makkelijk te trainen met een koekje of iets anders lekkers, wortel en appel blijkt zowaar zijn favoriet! Wij hebben dan ook de verwachting dat mensen die ervaring hebben in het trainen van honden of eerder een hond hebben gehad die snel overprikkeld raakte ook hem goed kunnen begeleiden. De trainingen zijn geen probleem en neemt hij dan ook graag aan voor een lekker voertje.

Wij zoeken dan ook een rustig plekje waar onverwachte situaties tot het minimum behoren. Een mooi buiten terrein, zonder kliko’s, vreemde mensen, vreemde voertuigen. Maar ook mensen die nog verder met hem willen trainen en consequent kunnen optreden. Hij heeft duidelijkheid nodig zodat het voor Rocky ook allemaal een stukje duidelijker is wat er van hem wordt verlangd. Zonder prikkels en triggers kan Rocky een ontzettend lieve en leuke hond zijn en genieten van aandacht en knuffels.

Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda