Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Rocco

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Rocco is een prachtige kruising reu van 5,5 jaar jong. Rocco is een buitenlandse hond, dus we weten bar weinig van zijn afkomst. Via een stichting is hij naar Nederland gekomen en zo bij zijn baasje terecht gekomen. Helaas blijkt de stichting niet thuis te geven nu zijn baasje hem niet meer kan houden en nemen ze hem niet terug. Vandaar dat wij voor hem ons best gaan doen! Want Rocco verdient het nu wel echt om een permanent plekje te vinden. Hij is namelijk een prima hond!

Rocco is een wat zelfstandige hond die daardoor soms afwachtend overkomt. Hij kijkt graag even de kat uit de boom en is geen hond om meteen knuffelend om de nek te vliegen. Bezoek kan hem daarom het beste even zijn gang laten gaan en hem de tijd geven om zelf naar ze toe te komen. Rocco kan soms wel eens naar onbekenden of andere honden blaffen, neem wat afstand, leidt hem af met wat lekkers en loop weer door.

Voor zijn eigen baasjes is Rocco heel aanhankelijk en knuffelig! Dit is ook wel echt zijn karakter. Hij is afwachtend, bepaalt het liefst zelf zijn contactmomenten en wanneer hij met je wil spelen. Geen allemansvriend, maar een trouwe vriend voor zijn eigen baas. Rocco kan niet loslopen, dan gaat hij compleet zijn eigen gang en luistert dan echt niet. In een fijne omheinde tuin kan hij natuurlijk wel los. In andere opzichten is hij wel heel trainbaar! Hij heeft al zijn eerste diploma gehaald op de hondenschool en zal zeker nog veel meer kunnen leren. De vorige eigenaar geeft aan dat dat ook echt nodig is, anders gaat hij zich vervelen. We denken dat Rocco het beste op zijn plek is in een huishouden zonder andere dieren.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen