Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Ringo

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Ringo. 

Ringo is een oude Stabij van 12+. In zijn jonge jaren was hij de knapste hond van de straat! En nu is hij een prachtig ouder ventje dat op zoek is naar een fijn pensioen. Wegens overlijden van zijn eigenaar zit hij nu in de opvang.

Ringo is een lieve hond die nog nooit een stap verkeerd heeft gezet. Hij is braaf en aanhankelijk en zoekt een plekje waar hij nog vreselijk verwend kan worden! Hij is gek op mensen en kinderen en kan geen genoeg krijgen van knuffelen. Waar jij bent, daar is hij ook. Dat betekent ook dat hij het liefst bij je in de buurt slaapt, op de slaapkamer. Na 12 jaar is dat een gewoonte geworden die er niet meer uit gaat!

Volwassenen en kinderen vindt hij dus gezellig en leuk. Al hoeft het van hem natuurlijk niet meer zo druk te zijn om hem heen, jongere kinderen zijn misschien iets te veel van het goede. Bezoek zal even worden aangekondigd met een blaf, maar is altijd welkom.

Hij kan goed mee in de auto. Ringo ging vroeger altijd mee naar de camping en heeft ontelbaar veel lange wandelingen gemaakt. Ook nu is hij nog te porren voor een wandeling, maar natuurlijk iets minder lang dan vroeger.

Hij werd wel altijd aangelijnd uitgelaten, ondanks zijn leeftijd doet zijn neus nog het nog prima! En eenmaal op het spoor van iets interessants is hij niet meer terug te roepen. Aan de lijn is hij heel braaf, af en toe blaft hij wat naar mensen met een pet op of een uniform aan, maar verder is hij heel makkelijk.

Ringo heeft samengewoond met Lorenzo, maar omdat ze elkaar eigenlijk niet bijzonder leuk vinden en Lorenzo altijd wat op de achtergrond werd gedrukt door de grotere Ringo, mag hij apart geplaatst worden. Ringo hoeft niet per se bij een andere hond in huis te komen.


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda