Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Ricky

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Ricky, een vrij energieke en erg lieve kat.

Ricky is een redelijk jonge rood/witte kater met een bijzonder karakter. Hij is namelijk geen stilzitter. Ricky zit namelijk continu overal met zijn neus bovenop. Hij had weinig tijd nodig om te wennen en bleek al snel een enorme kletskop. Tijdens de schoonmaak kletst hij je de oren van je hoofd, waarschijnlijk om je aan te moedigen om eerst dat voerbakje maar eens van een nieuw laagje te voorzien. Deze knappe vent is dus een echt gezelligheidsdier.

Zoals in bovenstaande stukje al te lezen was, is Ricky een enorme kletskop. Hier hebben we geen woord teveel over gezegd. Ricky gebruikt namelijk zijn stemgeluid om je te laten weten waar hij is, hoe hij zich voelt of als hij iets van je wil. Een miauwtje hier, een purretje daar, hij heeft het er maar druk mee. Het varieert van zachte purretjes als hij het fijn vindt tot klaaglijke mauwen als hij het ergens niet mee eens is. Stilte staat niet in zijn woordenboek.

Vanwege dat Ricky geen stilzitter is, zal hij beter op zijn plek zijn in omgeving waar hij veel aandacht kan krijgen. Hij is namelijk ook heel speels en aanhankelijk. Ook de mogelijkheid om naar buiten te kunnen om daar wat energie kwijt te raken zal Ricky vast en zeker waarderen.

Waarschijnlijk zou Ricky prima bij een andere (jonge) sociale kat geplaatst kunnen worden. Belangrijk is dan wel dat de andere kat redelijk stoer is, zodat hij/zij niet volledig ondergesneeuwd wordt door een racende Ricky.

Zoekt u een kat die meteen een volwaardige gesprekspartner is? Zoek dan niet verder en kom kennis maken met Ricky, hij zal erg veel over zichzelf te vertellen hebben!

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen