Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Rex

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Rex, een bijzondere hond die een ervaren baasje zoekt.

Rex is een kruising Herder (met waarschijnlijk Podenco) van 7 jaar oud. Hij is een prachtige hond om te zien met een uniek uiterlijk. Rex heeft wel duidelijk een opvoeding gehad, hij kent de basiscommando’s goed en heeft mooi aandacht voor je wanneer je wat lekkers bij je hebt. Dan laat hij graag zien wat hij kan. Hier trekt hij nog wel aan de riem, maar dat is waarschijnlijk nog goed te trainen, aangezien hij leuk samenwerkt met hem.

Hij is gewend aan een bench en slaapt daar in. Mogelijk kan hij ook zonder bench alleen zijn, hij sliep ook buiten de bench en dat ging prima in huis. Rex kan prima mee in de auto en gaat dan lekker liggen.

Hij kan een paar uurtjes alleen thuis zijn en is rustig in huis. We plaatsen hem niet in een gezin met kinderen, Rex heeft duidelijk aangegeven dat hij dat te moeilijk vindt. Rex is wat ons betreft geen beginnnershond en zoekt een ervaren baasje die hem tijd en rust gunt om bij te komen. Wanneer hij gewend is in een nieuw huis staat hij waarschijnlijk veel meer open voor contact en nieuwe ervaringen dan nu. We zien dat hij mannen spannender vindt dan vrouwen, mannen moeten wat voorzichtiger zijn in hun contact met hem.

Heeft u ervaring met honden, veel tijd en rust in huis, geen kinderen in huis en mag hij bij u echt even de tijd nemen om bij te komen? Dan kunt u contact met ons opnemen via 058-2664300.

We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda