Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Raonic

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week is dat Raonic, een leuke zwarte kater met karakter.

Een bijzonder dier zoekt vaak een bijzonder plekje. En zo is het ook met onze Raonic! Deze prachtige zwarte jongen heeft een tijdje op straat doorgebracht en is uiteindelijk bij ons terecht gekomen. Misschien dat hij door zijn straatleven wat bijzonder gedrag heeft opgepikt of dat hij altijd al een unieke persoonlijkheid geweest, waarschijnlijk dat laatste.

Raonic liet meteen merken dat hij er was. In het begin was het nog heel subtiel, een pootje en een miauwtje voor eten. Nu Raonic weet dat wij degene zijn van de lekkere hapjes wordt hij steeds iets fanatieker wat betreft eten. Wat in het begin nog erg subtiel was, is nu het tegenovergestelde. Hij staat je nu op te wachten op de schuilbak kijkend door het raam of er iemand aankomt. Raonic heeft altijd grote honger. Hij haalt alle capriolen uit de kast om maar aan eten te komen, hoe gekker hoe beter. Pak je een etensbakje en houd je deze een meter van de grond dan springt hij zo tegen het bakje op.

Voor Raonic zoeken we een plekje waar zijn grote honger wordt gewaardeerd en waar hij vooral wordt uitgedaagd qua eten. Katten zijn van nature ook echte jagers en willen graag iets doen voor hun eten. Deze jonge kater zoekt uitdaging door middel van voerverrijking. Hier zijn online veel ideeën over te vinden, van wc-rolletjes in een doosje tot tuimelspeeltjes.

Raonic is in elk geval een kat die niet met een andere kat zijn huis wil delen. Menselijk gezelschap is voor hem meer dan genoeg! Zijn mens moet wel een waardering hebben voor zijn energieke karakter en zijn neiging om te happen in vingers. Vingers zijn bij hem namelijk niet veilig; in plaats van aan je vingers te ruiken en daarna weg te lopen of een kopje te geven gaat Raonic voor de hapvariant. Hij is daarom ook niet echt geschikt voor bij kinderen. Toch zit er ook een lieve kat in Raonic. Als hij zijn energie kwijt is en je weet hoe met hem om te gaan, dan is hij eigenlijk ook zeker wel aanhankelijk.

We zoeken voor Roanic een kat- en kindervrij huishouden, waar hij naar buiten kan om energie kwijt te kunnen. En waar hij thuis een baasje treft die wel om kan gaan met zijn ontstuimigheid en hem genoeg uitdaging geeft!

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.Raonic, een leuk, maar pittig katje.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda